Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 11, 2015

Goed nieuws

Syriërs

Ondanks alle ellende en narigheid gebeurt er ook een hele hoop goeds in de wereld. Neem het verse Turkse echtpaar Fethullah Üzümcüoğlu en Esra Polat. Na een idee van haar vader besloot het stel 4000 naar Turkije gevluchte Syriërs te laten delen in hun huwelijksmaaltijd. In haar witte jurk en met zelfs haar gouden tiara nog op stond de bruid zelf eten uit te delen aan een grote groep dankbare mensen. Deze mensen vinden het normaal om wat je te veel hebt te delen met mensen die minder hebben. Een voorbeeld voor velen!

MH370

Op een ander vlak was het ook goed nieuws dat het onlangs gevonden vliegtuigonderdeel inderdaad van vlucht MH370 afkomstig blijkt te zijn. Na anderhalf jaar weten de nabestaanden nu vrijwel zeker dat hun geliefden dood zijn. Hoe vreselijk ook, het is beter dan de rest van je leven blijven denken dat zij ergens op de wereld voortleven onder verschrikkelijke omstandigheden. Om het anders te zeggen: onzekerheid is een vrouwtjeshond.

Stadsvervoer

In Assen, Meppel en Hoogeveen wil de overheid bezuinigen op het stadsvervoer. Door buschauffeurs te ontslaan. De professionele vervoerders zullen worden vervangen door (ongetwijfeld goed bedoelende) vrijwilligers die de verantwoordelijkheid voor duizenden reizigers op zich zullen nemen 'met behoud van uitkering'. De lokale SP-afdeling is tegen deze onzinnige plannen in het verweer gekomen en krijgt al veel steun van de vakbonden, de buschauffeurs en de passagiers.

Fybromyalgie

Goed nieuws dan uit de medische wereld: men is een hele grote stap dichter bij het genezen van Fybromyalgie! Wetenschappers ontdekten dat de pijn niet vanuit de hersenen komt. Hoe het dan wel precies zit leest u hier. (Engels)

Hoverboard

Dan nog even iets leuks voor de nerds onder u: men heeft een werkend hoverboard ontwikkeld! Een wat? Een hoverboard. Zeg maar een skateboard zonder wielen zoals te zien in de filmreeks Back to the Future. Deze is speciaal voor de nu nog ongeboren Marty McFly:

7 opmerkingen:

 1. Nog meer goed nieuws.. mijn werkdag zit erop, ik leef nog. Mooi gebaar van die bruid en bruidegom. Onzekerheid is een van de grootste pijn die je mensen aan kan doen. Hoe halen ze het in hun hoofd in Assen, Meppel en Hoogeveen om mensen werkeloos te maken zodat ze daarna als vrijwilliger aan de slag kunnen gaan. En daarna klagen dat mensen zonder werk zoveel geld kosten. Misschien kunnen ze beter besluiten dat mensen zonder baan werk kosten en ze daarom aan een betaalde baan helpen. Het is misschien een idee.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och dat van de fibromyalgie en Dr. L Rice is al ruim een jaar bekend, dat poste ik al een jaar geleden op mijn Fb en heb het er allang over gehad met mijn fysio therapeut ook die het gelezen heeft en snapt, nu onze regering nog...

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, goed nieuws, in die zin dat alle informatie zinvol is, als er maar iemand iets aan heeft, en dat weet je nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of ik dit allemaal goed nieuws vind lieve Terrebel, kruimels van een rijke tafel laten vallen voor de minder bedeelden bijvoorbeeld is toch niet wat je écht goed nieuws mag noemen? Beter zou zijn die rijkdom te delen door bijvoorbeeld huizen te bouwen voor de ontheemden en hen werk te bezorgen. Of bedoelde je dit allemaal met een sprankeltje ironie? Dat zou kunnen, jou kennende...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet door het hele land de verdringing op de arbeidsmarkt. Een goede zet van SP daar tegenin te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt er allemaal niet beter op, dus of dat goed nieuws is......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mij betreft is het beste van deze goed nieuws show toch die zekerheid voor de nabestaanden van dat vliegtuigongeluk. Onzekerheid is erger dan de grootste verschrikking.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht