Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 25, 2017

Persoonlijk

Ik heb een fijne jeugd gehad. Zo, dat is er uit. Spelen met buurtkinderen was leuk en echt arm waren wij niet. Maar ja: de eisen waren ook minder hoog dan tegenwoordig. Wij deden een paar jaar met een tandenborstel van een dubbeltje. Nu willen mensen elk jaar een nieuwe tandenborstel van €100. Ik was blij met een spel kaarten van een gulden. Nu lijkt het wel alsof cadeautjes minimaal €50 moeten kosten 'want anders laat je je kind zien dat je niet van hem/haar houdt'. Of zo.

Weliswaar hadden de mensen om mij heen (mijn acht jaar oudere broer, mijn moeder, haar moeder en diens zuster) weinig tijd voor mij en was ik daardoor aangewezen op kennis vergaren uit boeken maar toch heb ik mooie herinneringen: samen met mijn oudtante schaatsen en fietsen, bij mijn broer achter op de Zündapp, met mijn oma samen schaatsen kijken  en - toen ik nog kleiner was - door mijn moeder te worden toegezongen in bed. Dat zij daarna ging stappen waardoor ik mij enorm eenzaam voelde doet daar niets aan af. In mijn herinnering zong zij dit nummer vaak:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/