Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 17, 2011

Dilemma

Met m'n fysiotherapeut gezellig zitten babbelen over de jaren '80, de tijd van kraakpanden, hanekammen, verloren liefdes, veganistische pannenkoeken en meisjes met jongensnamen. Dit naar aanleiding van mijn medewerking aan de opnames van de nieuwe videoclip van Pony Pack, een Amsterdamse punkpop-band, gisteravond.

Na fysio even gaan wandelen met buurvrouw Hetty en daarna wat klusjes gedaan voor de bewonerscommissie, een stichting waar ik als penningmeester aan verbonden ben en zitten schrijven aan m'n roman. Dat laatste kon omdat de lunchafspraak die ik voor vandaag had staan is verschoven naar morgen. Aan het eind van de middag was er een ondernemersborrel. Erg gezellig!

Al moest ik daar niet zo hard lachen als toen ik vanmorgen hoorde dat Dion Graus zich nu inzet voor de oprichting van een Perspolitie. Agenten zouden zich moeten bezighouden met journalisten die zich negatief uitlaten over Dion Graus.

Dit naar aanleiding van een artikel van een journaliste die er via de Wet Openbaarheid bestuur (WOB) achterkwam dat zijn zo geroemde 'caviapolitie' (144, redt een dier) een farce is; de agenten die worden weggetrokken van zaken over échte criminaliteit mogen zich uitsluitend bezighouden met de (vermeende) mishandeling van huisdieren. Met slecht behandelde dieren in megastallen, de bio-industrie en de wekelijkse brute moord op 7 miljoen kippen in Nederland mogen de 'animalcops' zich niet bemoeien. Bij mij komt dan de vraag naar boven: staan het liegebeest, de persmuskiet en de geldwolf eigenlijk al op de lijst van bedreigde diersoorten? Wat een dilemma! ;-)

Als afsluitertje vandaag een alleraardigste link. Zes bekende gedachte-experimenten in animatie-vorm uitgelegd...leuk!

http://www.brainpickings.org/index.php/2011/10/19/open-university-thought-experiments/