Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 15, 2020

Goed nieuws en kattenlog

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 
=====================================================

Goed nieuws vind ik dat het niet lang meer zal duren voordat doven en horenden elkaar beter kunnen verstaan. Wereldwijd is men hard bezig met het verbeteren van de mogelijkheden tot communiceren tussen de twee groepen (die eigenlijk maar één groep zijn, namelijk 'mensen' maar een deel van de mensheid is nu eenmaal hardhorend of stokdoof. Toch fijn als zij zich beter verstaanbaar kunnen maken in een wereld die wordt gedomineerd dor horenden. Die vaak niet willen luisteren. Dat is dan weer best wrang. Bijvoorbeeld naar mensen die zeggen: 'Breng wat geduld op, leer een paar gebaren in gebarentaal, leef je eens in in een ander en zet je vragen en antwoorden aan een slechthorende gewoon op papier of in een appje want dat iemand doof is betekent niet dat hij of zij niet kan lezen. D'oh!') 

Hier een prachtig voorbeeld: de hardhorende gebaart iets en een algoritme zet de gebaren om in gesproken tekst. Dus. Mooi. Oké, de stem in kwestie klinkt nog nergens naar maar het begin is er! 


Billy de Kat kwam mij kopjes geven voor mijn verjaardag, afgelopen maandag. Hartstikke lief hoor, maar ik zat op het toilet. Met excuses voor het beeld dat u nu op uw netvlies heeft.


De lolcat van deze week gaat over een tegenwoordig zeer populair onderwerp:
complotdenken.


'Complotdenkers hebben vaak bijzonder goede argumenten.
Voor meer investeringen in beter onderwijs.'


Deel dit bericht