Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 27, 2013

Zijn Vriendin (Een verhaaltje)

Nog geen kwartier bevonden zij zich in dezelfde ruimte maar nu al had hij een hekel aan de zelfverzekerde jonge Zweed. Vanmiddag was officieel bekend geworden dat die voor ettelijke miljoenen bij een andere voetbalclub zou gaan spelen en te oordelen naar diens arrogante grijns zou een aanzienlijk deel daarvan op zijn eigen rekening terecht komen. Geen wonder ook dat de vrouwen om hem heen zwermden als vliegen om een dode gans. O, wat zou hij genieten als hij morgenochtend het gezicht zou kunnen zien van Jens Pedersen, hét voetbaltalent van het jaar! De zure champagne die hij nipte smaakte als nectar bij het idee dat de kersverse miljonair morgen zou merken dat hij zijn meest geliefde trofee kwijt was.

Vaak hield hij van zijn baan en meestal liet hij zich goed betalen om de klussen uit te voeren waar anderen te schijterig voor waren en bijna had hij aangeboden om dit keer gratis te werken. Bijna.

Hij knikte vriendelijk terwijl hij hier en daar een kort praatje aanknoopte en liep intussen langzaam in de richting van zijn doel.

Even dacht hij dat de Zweed doorhad wat hij van plan was maar het bleek vals alarm. Hij hief zijn glas naar hem op in een proostend gebaar, nam voor de zekerheid iets gas terug maar bleef ondertussen zijn trukendoos gebruiken. Ook dit keer werkte zijn opzet en slaagde hij erin zijn opdracht uit te voeren.

Jens Pedersen zou de eerste paar weken nauwelijks presteren bij zijn nieuwe club want hij zou totaal van slag zijn vanwege het missen van zijn kostbaarste bezit: zijn vriendin.
=============

Meer lezen? http://www.lulu.com/spotlight/Terrebel