Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 05, 2023

Protesteert u wel eens?

Demonstreren is een groot goed. Gelukkig kunnen wij dat in Nederland - in tegenstelling tot in een dictatuur - in alle vrijheid doen. Althans, zo lang je niet demonstreert tegen het feit dat de overheid de politieke agenda op het gebied van milieu laat bepalen door de meest vervuilende corporaties. 

Terwijl andere demonstranten rustig en ongestraft in praatgroepen kunnen fantaseren over het opblazen van gebouwen en het - op soms bijzonder creatieve wijze - vermoorden van politici (klik) en met de dood bedreigen (klik) van mensen die hun rotzooi willen opruimen, worden klimaatactivisten preventief opgepakt (klik) 'Want misschien gaan ze iets doen waar autoliefhebbers een uurtje last van zouden kunnen hebben dus het zijn terroristen!' 

Tegelijkertijd worden mensen die trots in filmpjes vertellen dat zij bewust hooibalen op de snelweg in brand hebben gestoken níet opgepakt 'wegen gebrek aan bewijs en mankracht'. Terwijl het mij als leek niet superingewikkeld lijkt om de makers van de foto's en filmpjes te vragen waarom zij zo trots zijn op hun letterlijk levensgevaarlijke acties:
Of in elk geval te laten opdraaien voor de kosten van het opruimen. Terwijl Extinction Rebellion de rekening krijgt voor de schoonmaak van een - met kalkverf notabene - bekladde muur. 

Blijkbaar is het logisch dat Justitie met twee maten meet. Net zo logisch als verontwaardigd roepen dat je monddood wordt gemaakt, terwijl je feitelijk zelf door mensen te bedreigen en intimideren (klik) hen monddood maakt. Het valt echt op hoe vaak 'andersdenkenden' de boel omdraaien.

Alleen toen de verwarde Max van den Berg met een brandende fakkel voor het huis van een minister stond en dat dreigde in de fik te steken met de minister en haar gezin erin, vond Justitie het de moeite waard om de man even te spreken. 'Max de Fakkelman' kreeg zeker een paar jaar cel en moest verplicht in therapie? Nee joh. Want hij heeft een nare jeugd gehad en meende het allemaal niet zo. Dus hij werd weer vroeg op straat gezet. Waar hij werd opgepikt door weer een extremistische groepering die de psychiatrisch patiënt voor het karretje spant: JezusLeeft (klik).

================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

================================

Opvallend aan demonstraties van mensen die vallen onder de noemer 'Het Volk' (mensen die ontzettend makkelijk te manipuleren zijn door volksmenners) is het geschreeuw en het geweld.
Kijk maar eens naar deze twee foto's van twee verschillende demonstraties tijdens de lockdown:
Zelf denk ik dat er wel wat inzit, in deze theorie: mensen die schreeuwen en gewelddadig zijn bij demonstraties zijn gefrustreerd omdat zij helemaal niet weten waar zij precies tegen demonstreren.
Vraag: roept u ook wel eens dat u ergens tegen bent en als iemand u dan vraagt waartegen precies en waarom dat zo vreselijk is, weet u dan het antwoord? 

Ik ben erg benieuwd waarom mensen zeggen dat zij ergens bang voor en dus tegen zijn, terwijl zij vaak ook zeggen nergens bang voor te zijn en desgevraagd de vraag 'Waarom ben je tegen?' niet kunnen beantwoorden. 

Gelukkig hebben wij in Nederland een écht onafhankelijke hoogste rechterlijke macht en dus werd de politie op de vingers getikt: klimaatactivisten hebben net zo veel recht op demonstreren als boeren en andere groepen en waren dus ten onrechte (klik) beboet en gearresteerd.