Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 28, 2015

Schulden door luxe

Gemiddelde schuld €40.000

De gemiddelde Nederlander (m/v) die een schuld heeft, heeft er een van bijna €40.000. Ik vind dat heel veel geld. Zeker in aanmerking nemend dat hypotheekschulden niet zijn meegenomen in de berekening. Het gaat om ruim 200.000 gezinnen. http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/5/Steeds-meer-huishoudens-in-de-schulden-voor-luxe-goederen-1515212W/

Grootste oorzaak: luxe artikelen

De meeste schulden worden veroorzaakt doordat mensen geld lenen voor luxe artikelen als auto's, televisietoestellen en vakanties.  Banken zijn hier heel blij mee want zij verdienen ontzettend veel geld met de enorme rentes op al die schulden. Daarom willen de banken niet dat de overheid ingrijpt. Banken zijn - kort door de bocht - ook verantwoordelijk voor de huidige economische crisis. Maar hoeven zich niet te verantwoorden.

Noodsituatie Syrië

Evenmin als de veroorzakers van de noodsituatie in Syrië. Kijk maar even waar de meeste bommen worden gemaakt die Syrische dorpen platgooien waarna de voormalige bewoners geen keus hebben dan te vluchten. De wapens worden onder meer geleverd door Saoedi-Arabië dat het geleverde wapentuig uit het Westen betrekt.

Grootste leveranciers van de dodelijke bommen zijn Rusland, Wit-Rusland en Noord-Korea. http://sargasso.nl/waar-komen-de-wapens-in-de-syrie-vandaan/ De communicatiemiddelen waarmee de schurken met elkaar kunnen afstemmen wie welke bom op welk dorp gooit (de 'waarom- vraag' wordt later via de PR machine bedacht) worden vooral betrokken van Engelse en Duitse bedrijven.

Omdat de bombardementen zo 'goed' worden uitgevoerd heeft de helft van alle burgers in Syrië geen huis meer. Die miljoen vluchtelingen zíjn geen probleem, die miljoen vluchtelingen hébben een probleem. Maar om een of andere reden worden zij gezien als de oorzaak en niet als slachtoffers. Met dit stukje wil ik daar de aandacht op vestigen.