Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 06, 2010

Probleem

Na de workshop vanmorgen sprak ik nog met een aantal mede-cursisten. Ondermeer over ouders die zo druk bezig zijn met conflict-vermijding dat zij vergeten hun kroost respect bij te brengen. Ouders van nu hebben het per definitie "te druk". Je kunt je afvragen waarmee dan. De primaire taak ligt toch bij het opvoeden van de kinderen. Waar zijn ze dan zo druk mee dat ze daar geen tijd meer voor hebben?

Een ander voorbeeld van die moderne "drukte" is mijn contactpersoon bij het DWI. Zij heeft het "zo druk" met haar werk dat zij geen tijd heeft om contact te onderhouden met de haar toegewezen cliënten. Huh? Zo druk met haar werk dat zij geen tijd meer heeft om haar werk te doen?

Het zal wel aan mij liggen, maar dat begrijp ik dus echt niet.

Ik begrijp wél dat een dronken idioot die de rust verstoort tijdens de Dodenherdenking op de Dam wordt aangehouden. Maar ik begrijp niet dat een andere idioot die vervolgens "Bom, bom!" roept gewoon vrij mag blijven rondlopen. Dat is namelijk degeen die de échte paniek heeft veroorzaakt waardoor uiteindelijk ruim 60 mensen gewond raakten.

De hoofdschuldige blijft in mijn ogen de media die er doelbewust op uit is om mensen bang te maken. Dat verkoopt nu eenmaal kranten en dat is belangrijker dan het verkopen van de waarheid.

Volgens diezelfde media is er bijvoorbeeld een integratieprobleem. Maar waar dan? Al eeuwenlang leven bevolkingsgroepen min of meer vreedzaam naast en door elkaar. Maar ineens is dat een probleem. Wat is dan precies dat probleem?

Het is gewoon zo dat er Hollanders in de jaren '60 naar Australië emigreerden en ook vandaag de dag nog hagelslag nemen op hun brood en nauwelijks Engels spreken. Wij vinden dat geen probleem. De Australiërs ook niet. Gaat het echter om onze eigen buren die "al na vijf jaar hier wonen" nog nauwelijks Nederlands spreken en nog steeds het liefst hun eigen eten koken, dan is dat opeens wél een probleem. Maar waarom dan?

Hoeveel last heeft U er persoonlijk van dat Uw buren graag schapevlees eten en Berbers praten? Eigenlijk is er dus helemaal geen probleem.

Deel dit stukje