Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, december 23, 2016

Opnemen (Een #verhaaltje)

Meer uit gewoonte dan om enige andere reden pakte hij een muntje uit zijn portemonnee. Hij keerde het een paar keer tussen de vingers van zijn rechterhand, gaf er een kusje op en liet het glijden in de gleuf van een oude plastic spaarpot die in een kast stond. Zoals elke week op dezelfde dag. Na een korte vakantie stopte hij er twee muntjes in.

Vroeger pakte zij af en toe een krukje, greep met twee knuistjes de spaarpot, haalde de muntjes eruit, telde ze en stopte ze netjes terug. Nu bracht hij de volle spaarpot naar de bank, stortte het geld op een voor haar geopende rekening en begon opnieuw met sparen. Tegen beter weten in want zij zou het geld nooit opnemen.

========================================
Meer lezen? http://www.bravenewbooks.nl/terrenceweijnschenk

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht