Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 27, 2018

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat de Nederlandse overheid eindelijk concreet iets gaat doen aan het verminderen van de berg plastic afval dat Nederlanders in de natuur achterlaten: er komt statiegeld (klik) op kleine wegwerp drinkflesjes! Over een paar jaar tenminste. Als voor die tijd de industrie niet zelf een oplossing heeft bedacht. In Engeland is men al iets verder: geen plastic verpakking meer van huismerk artikelen bijvoorbeeld. Naar verluidt is deze ommekeer van 'Ach, het valt toch wel mee?' naar 'Sh*t! Als wij nu het probleem niet aanpakken kunnen wij over 100 jaar niet meer prettig leven!' deels veroorzaakt door de BBC-serie 'Blue Planet'.Ook goed is dat diverse politieke partijen (klik) vinden dat het afgelopen moet zijn met het intimideren van vrouwen en homoseksuelen op straat. Mooi! Maar is het niet veel praktischer om intimidatie en geweld in het algemeen aan te pakken? Er worden op straat namelijk ook kinderen en heteroseksuele mannen geconfronteerd met intimidatie en geweld. Kortom: laten wij elkaar als 'mensen' zien en niet meer krampachtig proberen elkaar in een hokje te duwen. Als we de hokjes afschaffen ontstaat er vanzelf een meer pluriforme maatschappij omdat het dan normaal wordt om anders te zijn dan anderen.

Een vroeger favoriet plekje van Maneki Neko:
De lolcat van deze week:
'Wat weten die wetenschappers nou helemaal?
Mijn onderbuikgevoel weet het veel beter!'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/