Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 11, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over waarheidsbevinding:


Het grootste verschil tussen iemand die bij zinnen is en een 'waarheidszoeker'?
De verstandige persoon weet dat feiten feiten zijn; Volgens de 'waarheidszoeker' zijn feiten 'slechts meningen'.

Goed nieuws vind ik dat in een half jaar tijd de prijzen van zuivel en eieren flink gedaald (klik) zijn. Volgens een vriendin (een 'andersdenkende'. Ja hoor, met mensen die niet in feiten maar populistische prietpraat geloven kun je prima vrienden zijn) betaalde zij vorige week (begin juli 2023) ruim €7 voor een doos van 10 biologische eieren bij de lokale supermarkt. Een uur later stuurde ik haar deze foto vanuit de supermarkt:

Uiteraard reageerde zij niet op mijn bericht. Dan had zij namelijk moeten toegeven dat zij weer eens een ongefundeerde angst als 'feit' zag en dat zij wat zij 'echt waar hoor, zelf gezien!' had gelezen in De Andere Krant of via een ander nepnieuws-medium.  

Dat is een gemeenschappelijke deler onder 'wappies' die volgens eigen zeggen 'helemaal niet bang zijn, hoor!' maar voortdurend in angst leven; voor 'ze', voor 'woke', voor 'links', voor 'de elite', voor 'asielzoekers'...Eigenlijk best zielig.

Tot maanden na zijn overlijden kwamen buurtkatten nog even langs om te kijken of Billy de Kat zin had om buiten te komen spelen:

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels