Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 22, 2011

Diervriendelijk

Had gisteren bezoek van twee buurvrouwen en van de ex van een vriendin en vandaag was er even een vriend op visite. Vandaag kreeg ik ook twee opdrachten binnen: eentje voor entertainment en de andere betreft een schrijfopdracht: een stukje over mijn ervaringen als gever van workshops sociale media aan psychiatrisch patiënten.

Vandaag kreeg ik ook een ingezonden verhaal terug met daarbij het commentaar van de jury: mijn inzet leverde een 29e plek op van de 46 deelnemers. Gezien het feit dat ik pas een paar dagen voor de deadline wist dat de schrijfwedstrijd er was, geen slecht resultaat dacht ik.

De opdracht was een kort verhaal te schrijven. Mijn vaste lezers kennen mijn korte 'verhaaltjes op vrijdag'; die zijn zelden langer dan 200 woorden ...Met "kort verhaal" wordt doorgaans bedoeld "ergens tussen de 1200 en 1500 woorden". Oef! Alsof je een sprinter vraagt om een halve marathon te rennen! Hoe dan ook: vrijdag aanstaande zal ik het eerste deel van mijn hierboven aangehaalde pennevrucht hier publiceren.

Ik wil dan ook graag onderzoeken wat mijn lezers ervan vinden...

Uit recent onderzoek blijkt dat inwoners van Staphorst en Urk de meest egoïstische mensen van Nederland zijn. Althans, zo zie ik het wanneer mensen weigeren om na hun dood hun organen te geven aan iemand die ze nog kan gebruiken. Egoïsten laten liever hun organen wegrotten en aanvreten door maden dan ze te geven aan iemand die zij daarmee het leven kunnen redden. En dan noemen ze zichzelf nog christenen ook.

En moord en brand schreeuwen als ze zien dat er een tijger wordt uitgebuit als die verplicht in het circus moet werken maar intussen genieten van de kippeboutjes van de Kiloknaller en doen alsof je niet weet wat voor "leven" die kippen achter de rug hebben. Eigenlijk zijn die mensen zieliger dan die dieren. Vind ik.

Reuzezielig ook natuurlijk, zo'n koe die met één haal van een bijzonder scherp mes de strot wordt doorgesneden. Haar hele leven heeft het arme dier lekker vrij in de wei mogen rondlopen en nu wordt er zomaar in één keer een einde gemaakt aan dat idyllische leventje doordat het dier ritueel wordt geslacht!

Nee, dan de manier waarop wij met onze varkens omgaan. Wat wij al niet doen om een rauw stukje varkensbil op onze boterham te leggen! Lekker vetmesten zodat ze hun poten breken onder hun eigen gewicht, gezellig met z'n allen in te krappe hokjes proppen zodat ze van pure gekte elkaar de oren afbijten. Uiteindelijk met honderden tegelijk opstapelen in stinkende vrachtwagens zodat de helft al is gestikt voordat ze bij de "diervriendelijke" slachterij zijn. En daar wordt ze dan de strot doorgesneden.

Maar eerst worden ze nog vergast en dat noemen we dan "verdoving" want dat is diervriendelijk...

Update: krijg net door dat ik een hele week de tijd heb om te leren stunt-paardrijden. Als basis heb ik ooit een half uur gewoon paardrijles gehad. Iemand een nuttige tip?