Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 25, 2018

De week voorbij

Plannen maken voor een gezamenlijke toekomst is minder leuk in je eentje. Maar dat is nu eenmaal de situatie waar ik in zit. Die accepteren is de enige optie. In elk geval is het zeer waarschijnlijk dat er ook voor mij een toekomst is.

Maandag zag ik dit bij de overstap halte richting werk:
Mooi zonnetje bij de Sloterplas

Het werd een fijne werkdag met het gevoel weer wat bereikt te hebben. Maakte deze foto in de buurt van de brouwerij:

Voor het einde van de werkdag vertrokken om op tijd te zijn voor een stembureau instructie. Mag namelijk weer stembureaulid zijn! Zes uur 's ochtends de deur uit en hopen de nacht er op voor twee uur in mijn bed te liggen. Het gaat dit keer om maar liefst drie verkiezingen tegelijk: mensen kunnen stemmen voor de gemeenteraad, voor zogeheten stadsdeelcommissies en dan is er nog het laatste Nederlandse raadgevend referendum ooit. De bevolking mag zich buigen over de vraag: 'Bent u voor de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten in de huidige vorm of voor diezelfde wet in een nieuwe vorm?' Voor of tegen zijn is geen optie op het stembiljet. Maar er staat wel 'voor' en 'tegen' op. Verwarrend? Dat zal mogelijk de bedoeling zijn. Best inspannend, zo'n cursus. De extra portie suiker kwam dan ook goed van pas:
De les werd gegeven vlak bij het Waterlooplein in de hoofdstad:

Thuis hielp een buurvrouw mij met het passen van een kostuum voor een aankomende entertainment opdracht en wij dronken samen een pot thee leeg. Gezellig!

Dinsdag maakte ik onderweg naar het werk deze foto van een bankje waarop ik wel eens op de bus zit te wachten:

Heb deze dag een aantal klanten van de brouwerij succesvol benaderd via Facebook. Handig wanneer e-mail berichten niet lijken aan te komen. Op Facebook zijn café's vaak actiever dan in hun mailprogramma. Natuurlijk dronk ik die avond een kopje thee met een buurvrouw en ik ging ook tijdig naar bed. Met een goede reden.

Woensdag zes uur 's ochtends de deur uit om het grootste deel van de dag te werken als stembureaulid.
 In deze ruimte telden wij de stemmen voor de verkiezingen
voor de Stadsdeelcommissies.
In de belendende ruimte telden wij de stemmen
voor de Gemeenteraadsverkiezingen en voor het Referendum
Op het stadsdeelkantoor wachtte de medewerkers 
bij het inleveren van de getelde biljetten een collectie versnaperingen.

Altijd weer interessant om al die verschillende meningen aan te mogen horen. 'Die buitenlanders zijn te lui om te werken en zij pikken onze baantjes in!', 'Het zijn allemaal zakkenvullers daar in Den Haag!'

Dit keer ging het om maar liefst twee verkiezingen én een referendum. De meeste aandacht ging uit naar de verkiezingen voor de lokale gemeenteraden.

Donderdag sliep ik tot iets na tien uur 's ochtends. Vooral omdat ik die nacht pas tegen twee uur thuis kwam na het afleveren van de ingevulde stembiljetten bij het kantoor van de gemeente. Via de media vernam ik dat vooral plaatselijke 'kleine' partijen het goed hebben gedaan. Natuurlijk waren er wat onregelmatigheden maar die werden vooral aangekaart door (aanhangers van) politieke partijen die minder stemmen kregen dan zij hadden verwacht.

Ik dronk koffie met een buurvrouw, ging naar de kapper, deed boodschappen, zette de puntjes op de i in verband met een aankomend uitstapje, verstuurde een paar e-mails, pleegde een paar telefoontjes, deed wat aan het huishouden en ging - nog steeds wat brak - vroeg naar bed. Een rustig dagje dus.

Vrijdag een tandje bijgeschakeld op kantoor want ook de administratie gaat verhuizen en ik laat liever geen papieren slingeren die na een verhuizing klaarblijkelijk in hetzelfde zwarte gat verdwijnen waar ook partnerloze sokken en pendoppen zich in bevinden. Niet lang gebleven op de vrijdagmiddagborrel

want ik ging koken voor een buurvrouw. Daarbij maakte ik zelf meel. Van een bloemkool! Met een ei en een teentje knoflook erdoor blijk je een prima brooddeeg te kunnen maken. De oven in met het geheel, avocado erbij en smikkelen maar!

Zaterdag begon met een paar goede gesprekken. Over de telefoon, per sms en via Messenger. Later op de dag zelfs in persoon! Een vriendin kwam mij helpen in huis. Eind van de dag maakte zij kennis met een van mijn buurvrouwen en was mijn woning weer een stukje netter en leger. Ik mocht haar op een frietje trakteren bij de leukste snackbar van Amsterdam: Dr. Pieper (klik). Heerlijke friet in een gave ambiance.
In het kader van 'Earthour' (een uur lang zo weinig mogelijk elektriciteit gebruiken om even stil te staan bij ons gigantisch energieverbruik en de impact die dat op de Aarde heeft.) was het ook bij mij een uurtje donker:

Zondag begon de dag met bioscoopbezoek:

met een vriendin samen genoot ik van 'Loving Vincent', een prachtig eerbetoon aan Vincent van Gogh. Door duizenden schilderijen in zijn stijl aan elkaar te monteren ontstond een film die het leven en de dood van de beroemde schilder in een ander licht laten zien. Boeiend!


Daarna thuis even een cadeautje inpakken voor een verjaardag die middag. De verjaardag van een achternichtje. Voor haar nam ik onder meer een oude knuffel van mijn kinderen mee.

Leuk om daar een ander kind plezier mee te zien hebben! Lekker stukje taart, gezellig zitten kletsen met de visite. Zo ook onderweg naar huis met een buurvrouw.

Thuis de was opgehangen die inmiddels klaar was met draaien en even bij een buurvrouw langs voor een kopje koffie. Bij thuiskomst werd ik opgewacht door de immer trouwe Billy de Kat:
De week werd afgesloten door met een buurvrouw een pot thee te delen.

Deze week weer eens een pleonasme: 'een nieuwe inventie'.

Het Engelstalig stuk van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2018/03/why-do-you-think-what-you-think.html

Famous Blue Raincoat van Leonard Cohen is de muziek van deze week:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Sudan, de laatste mannelijke witte noordelijke neushoorn ter wereld.
===============================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/