Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 11, 2013

Waar gelooft u in?

Vanmorgen bij de fysiotherapeut mocht ik mijn beenspieren rond mijn nieuwe heup versterken op de Adduction:
Door mij ook wel het Famke Janssen apparaat genoemd. In haar rol van Xenia in een James Bond film vermoordde zij mannen door hen te pletten met haar dijen...

Bij een storm in Nederland onlangs werden diverse mensen geplet door bomen. Verschrikkelijk natuurlijk en het leed voor de nabestaanden is onbeschrijfelijk. Laat staan als niet enkele tientallen maar enkele miljoenen mensen slachtoffer worden van noodweer.

Ruim 4,5 miljoen mensen op de Filipijnen zijn getroffen door orkaan Hayian. Ik kan mij niet voorstellen hoe massaal de ontreddering moet zijn. Persoonlijk denk ik dat het sturen van hulpgoederen en het herstellen van de infrastructuur beter werkt dan bidden.

Heb mij als kind altijd afgevraagd: als priesters geen seks mogen hebben, hoe komen er dan nieuwe priestertjes? Welnu: het antwoord is duidelijk. Dat deden ze gewoon stiekem. Nonnen die zwanger raakten waren 'bezocht door de duivel' maar in werkelijkheid door vader pastoor of een monnik.

Als mensen troost vinden in een geloof is dat natuurlijk prima. Allemaal hebben wij een houvast nodig in het leven. Anders dolen wij maar een beetje stuurloos rond. Van partner naar partner, van fles naar fles of van shot naar shot. De ene gelooft in God (in andere talen ook wel Allah of Jaweh) en de ander gelooft dat de iPhone het beste is dat de mensheid ooit is overkomen en weer een ander gelooft heilig dat de wetenschap alles wel zal oplossen. Zelf geloof ik graag in de goedheid van de medemens.

In de loop der jaren is mij het een en ander duidelijk geworden met betrekking tot de mensheid. Zelf kent u natuurlijk voldoende voorbeelden maar ter illustratie geef ik u hierbij de link naar een filmpje dat direct twee van de grootste problemen toont die de wereld kent: http://www.liveleak.com/view?i=f9b_1380313509 (Waarschuwing: NIET geschikt voor mensen met een zwakke maag en kinderen mogen van mij alleen maar kijken onder supervisie van een verantwoordelijke volwassene). 

Natuurlijk zijn er nog veel meer problemen in de wereld maar die worden veelal veroorzaakt door de grote vier: hebzucht, egoïsme, verveling en onnadenkendheid.

Opvallend vaak zijn die gelinkt aan dé gadget van de moderne tijd: de smartphone. Het grootste deel van de zondag bracht ik door zonder het ding op zak. Per ongeluk omdat-ie thuis nog aan de oplader zat maar toch. En wat een rust geeft dat! Afijn, kijkt u maar even naar dit filmpje om te begrijpen wat ik bedoel


Het pleonasme van vandaag is: een grote reus