Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juli 24, 2014

Ook Nederland kent verborgen werkloosheid

Vandaag lunchten wij mijn moeder en hield ik mij bezig met zwabberen, de was en het verzamelen, kopiëren en opsturen van diverse stukken voor diverse instellingen. En ik haalde een flesje anti-jeuk spul want ik word gek van de jeuk van de muggenbeten! Als iemand daar ooit een permanente oplossing voor zou kunnen bedenken...

De Amerikaanse Republikeinse senator McCain heeft een oplossing bedacht voor het gewapend conflict in de Oekraïne versus de Sovjet Unie (dat zei hij echt!): stuur meer wapens! Geniaal natuurlijk! Iedereen weet tenslotte al eeuwen dat geweld de beste manier is om een einde te maken aan geweld. Daar zijn talloze voorbeelden van. Behalve de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki die ruim een miljoen slachtoffers maakten hebben we als voorbeeld...eh...de voorbeelden zijn eh...

Nóg een voorbeeld van de domheid van mensen zit in de film die ik gisteren met mijn zoon zag: Dawn of the Planet of the Apes: een handjevol sukkels zorgt voor de escalatie van een al gespannen situatie. Oorzaak: een te groot ego. Daar kom ik tijdens mijn werk als entertainer ook wel eens een paar van tegen.

Maandag werkte ik. In Tilburg. Op de afsluitende dag van de beroemde kermis. Op Roze Maandag. Hier een foto-impressie: http://www.amstelbierhal.nl/photo/maandag-21-juli-roze-maandag/ Voor wie mij niet direct vindt tussen al die foto's:

Een paar dagen geleden heb ik toch maar een (aanvullende) uitkering aangevraagd, hoewel dat mij zeer tegen de borst stuit. Maar met opdrachtgevers die mij maar 50 euro willen betalen en dat voor maximaal drie opdrachten per week schiet het niet erg op. Voor de http://www.mastersofentertainment.nl/ werk ik helaas te weinig om in mijn onderhoud te kunnen voorzien maar dat betaalt gelukkig beter. Als dat geld van nachtclubwerk dan ook nog eens in de vorm van een witte substantie verdwijnt in de neusgaten van een tussenpersoon zodat ik zelfs helemaal niets krijg schiet het nog minder op. Vandaar dus dat ik een (bij)baan zoek en tot de tijd dat ik er één gevonden heb, afhankelijk ben van een uitkering. Ik kan nu uitgebreid vertellen wat ik kan en wil maar makkelijker is u de link te geven van mijn online CV, ofwel mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/terrebel Voor degene die met de tip komt die leidt tot een (deeltijd)baan heb ik een cadeautje bedacht: een door mij zelfgebakken taart. Wat best avontuurlijk is want ik heb nog nooit in mijn leven zelf een taart gebakken!

Weliswaar ontvang ik een hoop liefde maar daar kan ik helaas niet van leven. Natuurlijk is het erger om een geliefde te verliezen in een vliegtuigcrash maar mijn kinderen tekort moeten doen omdat ik eenvoudigweg geen geld heb vind ik toch ook best erg.

Wat is erger dan een groep toeristen op huurfietsen? Dat diezelfde groep de fietsbel ontdekt. Daarom roep ik verhuurbedrijven op het vemaledijde ding te verwijderen voordat zij de fiets verhuren. Goed tegen de werkloosheid toch, dat extra werk?

U denkt dat het meevalt met de werkloosheid in Nederland? Vergeleken met de jeugdwerkloosheid in Spanje wellicht maar wat dacht u van al die duizenden stagiaires die vaak fulltime werken in Nederland? Soms krijgen die een reiskostenvergoeding en een heel enkele keer zelfs een stagevergoeding! Tsjonge, maar liefst 300 hele euro's in ruil voor het 36 uren per week opdoen van gratis werkervaring! Vooral de gemeente staat er bekend om dat men graag mensen voor niets laat werken. En niet alleen Heineken biedt een stuk of dertig 'werkervaringsplekken' maar ook uitzendbureaus kunnen er wat van! Zo is er een hele grote (ik noem geen namen maar het hoofdkantoor van dit bureau staat in de randstad) die mensen zoekt om te bemiddelen tussen opdrachtgever en uitzendkracht. 'Wij bieden een gezellige werksfeer en gratis werkervaring!' Goh, tsjonge, nou. Het moet niet veel gekker worden. Nog even en ze bieden aan je lunch te betalen als je voor ze komt werken!

Over uitzendbureaus: een paar weken geleden liep ik er eentje naar binnen omdat ik op zoek ben naar een deeltijdbaan. 'Sorry meneer maar u kunt zich alleen maar via onze website inschrijven!' -'Prima', zei ik tegen de dame die achter haar mooie nieuwe iMac zat 'Schrijft u mij maar even in via jullie website.' 'Eh, sorry meneer maar zo werkt dat niet. U moet het zelf doen. Thuis.' -'Goed, zal ik doen maar dan heb ik toch nog even een vraagje: wat doet u hier in dit ontzettend dure pand in het centrum van Amsterdam in plaats van mensen aan werk helpen?' 'Nou, eh...ik verwijs bezoekers door naar onze website!' -'Goed. En wat nog meer?' 'Eh, tjsa, dat is het eigenlijk wel zo'n beetje.' -'En om hoeveel mensen gaat het dan ongeveer?' 'Nou eh...soms zijn het wel tien mensen die ik te woord sta!' 'Waat!? Help je zo weinig klanten op een dag!?' 'Eh...eerlijk gezegd is dat per week.'

Goed, ik bedoel maar: veel mensen zijn werkloos zonder dat zij dat beseffen. Neem bijvoorbeeld enkele ambtenaren van de Belastingdienst die het zo druk hebben dat zij geen tijd hebben om hun werk te doen. Wat zij dan wél doen op kantoor zal voor altijd een raadsel blijven. Maar ik zit er maar mooi mee: http://vragen.blogspot.nl/2014/07/belastingdienst-vervolg.html

De onjuiste aanname van de dag is:
De pizza is typisch Italiaans.
Hoewel de pizza inderdaad veel gegeten wordt in Italië komt de pizza zoals wij die kennen (rond, dikke deegbodem, rijk belegd) uit de koker van Italiaanse immigranten in Amerika. De eerste soort pizza's (van oudsher ook in Italië eigenlijk alleen maar een deegbodem die als bord dienst deed) zijn waarschijnlijk gemaakt door de Vikingen, rond het jaar 900 na Christus, zo'n 800 jaar voordat de eerste pizza opdook in Italië.

Het cadeautje van vandaag is een liedje, lang geleden gezongen door acteur Tim Curry:


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van James Garner en de 119 inzittenden van een passagiersvliegtuig van Air Algérie (Vluchtnummer #AH5017) dat vandaag neerstortte in Mali.