Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 07, 2013

Is het glas half vol of half leeg? En waarom?

Na het trainen onder begeleiding van een fysiotherapeute vanmorgen zat ik later op de dag met spierpijn op kantoor. En met dorst.

Voor sommigen is het glas half vol met water en voor anderen is het glas half leeg. Maar waarom vraagt men zo weinig: 'Waar is de kraan?' Voor de beantwoording van dat soort vragen volg ik graag de colleges van de Universiteit van Nederland http://www.universiteitvannederland.nl .
Voordeel ten opzichte van de welbekende Ted Talks http://www.youtube.com/user/TEDtalksDirector is dat de lezingen worden gegeven in het Nederlands. http://ow.ly/qptb2

Omdat ik mij graag dingen afvraag is het maandblad KIJK http://www.kijkmagazine.nl/ mijn favoriete tijdschrift. Al sinds het nog een weekblad was. Maar uitgever Sanoma wil alleen nog maar bladen uitbrengen die veel geld opbrengen. Zoals de Margriet en de Libelle.

Zelf spreekt Sanoma liever van het behoud van de 'kwaliteitsbladen'. Maar goed, wat is 'kwaliteit' voor een bedrijf dat uitsluitend gericht is op winst produceren en niet op het leveren van service waarbij men voorbijgaat aan de wensen van minderheden? Jammer hoor, maar blijkbaar vinden de meeste mensen in Nederland het belangrijker te weten welke kleur slippers komende zomer hip zijn in Zandvoort dan waarom het onzin is dat er een uiterste houdbaarheidsdatum staat op een fles zonnebrandolie.

Ik hou van het verzamelen van feitjes en dat is al zo zo lang ik mij kan herinneren. Misschien dat ik daarom wel zo graag kijk naar The Big Bang Theory: ik herken mijzelf in de 'nerdy' karakters in deze populaire TV-serie en vaak weet ik zelfs waar hun gesprekken over gaan! Het gebeurt niet vaak dat ik hardop lach wanneer ik alleen thuis ben maar voor deze serie maak ik vanzelf een uitzondering.