Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 20, 2019

De Muur en Het Kanaal

Het is bijna grappig maar een deel van de Britse bevolking (51% van de mensen die stemden in het Brexit-referendum) dacht blijkbaar echt dat als zij hun EU-lidmaatschap zouden opzeggen het aantal donker gekleurde migranten tot nul gereduceerd zou worden. Maar wat blijkt? Bootjes met vluchtelingen (klik) kunnen ook na een Brexit het kanaal oversteken. Wie had dat nou gedacht?

Het gaat overigens om zo'n 500 bootvluchtelingen per jaar waar de regering van Theresa May tientallen miljoenen ponden aan uitgeeft door met marineschepen te patrouilleren. Onlangs is er weer een bootje met maar liefst 12 hele vluchtelingen tegengehouden! Ter vergelijking: om te voorkomen dat 500 Engelse daklozen per jaar omkomen door honger en onderkoeling heeft diezelfde regering geen geld beschikbaar gesteld. Kwestie van prioriteiten.

En nee, ook een muur bouwen heeft bijzonder weinig zin. Ondanks de overheidscampagne van Donald Trump die zich heeft laten inspireren door de TV-serie Game of Thrones:
Dit is geen grap: hij gebruikt deze poster echt om zijn woorden kracht bij te zetten. Maar weet blijkbaar niet dat het hele punt van de muur in de betreffende serie is dat deze absoluut niet werkt om 'monsters' tegen te houden. En zou hij betaald hebben om het lettertype te mogen gebruiken?Vluchtelingen worden ook 'gelukszoekers' genoemd. In het kort zijn dat mensen die naar een ander land gaan in hoop op verbetering van hun welzijnsniveau. Even eerlijk antwoorden: als u in een ander land meer kans heeft dat uw kinderen volwassen worden, zou u dan niet emigreren? Of als de situatie niet levensbedreigend is maar u kunt er financieel flink op vooruitgaan door te emigreren, zou u dat dan doen? Als het antwoord bevestigend is ('Ja, als ik er beter van wordt zal ik naar een ander land verhuizen.'), is het dan niet ontzettend hypocriet om dat andere mensen kwalijk te nemen?

Maar goed: stel dat elke gelukszoeker daadwerkelijk wordt teruggestuurd naar het land van herkomst, waar laten wij dan al die tienduizenden Belgen en Nederlanders in België en Nederland?

Overigens fantastisch nieuws voor mensen die hopen dat het aantal illegalen dat de grens met Europa oversteekt vermindert: die vermindering (klik) is al vijf jaar aan de gang!

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/