Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 31, 2019

Sociale huur

'Elk jaar wordt 13 procent van alle sociale huurwoningen toegewezen aan statushouders. Dus over 7,5 jaar bezitten statushouders 100% van alle sociale huurwoningen!' Met dit bericht over de Amsterdamse woningmarkt wist Daniel Koerhuis van de VVD flink wat beroering te brengen. Lange tijd hield hij vol dat zijn rekenvoorbeeld klopt 'want 7,7 x 13 = 100 procent!' Mensen die hem erop wezen dat het toch wel een enorme blunder is voor iemand die ooit werkte op het Ministerie van Financiën om dan zo'n kapitale rekenfout te maken en dat een politicus die niet kan redeneren, noch kan argumenteren eigenlijk niets te zoeken heeft in de politiek, werden door de heer Koerhuis hard van repliek gediend. Wat hij beweerde klopt en daarmee uit! 

Dat volgens zijn rekenmethode over twee jaar alle Amsterdamse huurwoningen in handen zijn van vrouwen (immers: dit jaar krijgen vrouwen 50% van alle huurwoningen. Na twee jaar is dat 'dus' 100% 'want twee maal 50 is 100'.)

Overigens begon Koerhuis in januari al (klik) met zijn bewering dat 100% van alle sociale huurwoningen naar asielzoekers gaan. Mensen die daadwerkelijk kunnen rekenen kwamen op heel andere cijfers.

Volgens deze zelfde meneer zijn de lange wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning de schuld van asielzoekers 'want in veel gemeentes krijgen zij met voorrang een woning toegewezen'. Met geen woord rept hij over het feit dat er door jarenlang bewust overheidsbeleid steeds minder sociale huurwoningen zijn ten opzichte van koopwoningen. Dat beleid wordt overigens uitgevoerd door zijn eigen partij, de VVD. Dat hij dus twittert dat 'de overheid' moet ingrijpen om de wachtlijsten te verkorten is een beetje raar.

Zou hij echt niet weten dat de VVD al jaren de dienst uitmaakt in Nederland?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/