Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 23, 2022

Weg met buitenlanders!

Ongeveer een kwart van alle inwoners van Nederland zijn 'buitenlanders': zijzelf of hun (groot) ouders zijn niet geboren in Nederland. Dus als alle buitenlanders vertrekken komt er lekker veel ruimte in Nederland. Bijvoorbeeld voor de terugkeer van miljoenen Nederlanders die naar andere landen vertrokken op zoek naar geluk. En hun nazaten.  Zou u mensen als Baudet (Franse opa) en Wilders (zijn moeder komt uit Indonesië, het grootste moslimland ter wereld) erg missen wanneer alle buitenlanders uit Nederland vertrekken?

===============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==============
Best vreemd dat mensen roepen dat er geen ruimte in Nederland is voor de opvang van 25.000 buitenlanders per jaar. Om verschillende redenen:

-Jaarlijks vertrekken zo'n 150.000 'echte Nederlanders' naar andere landen, op zoek naar geluk.
-Van de 25.000 asielzoekers die zich jaarlijks aanmelden, blijven er ongeveer 8000. De rest wordt teruggestuurd naar het land van herkomst of overgedragen aan andere landen.


-Er wonen en werken minstens 200.000 'expats' in Nederland. Dat zijn geen buitenlanders. Want voor buitenlanders is er in Nederland geen ruimte. Voor expats wel. Jaarlijks komen er dan ook velen bij. Alleen al in Amsterdam een stuk of 10.000 per jaar. Voor hen zijn er direct banen, woningen. En uiteraard belastingvoordelen. Want CDA en VVD weten dat buitenlanders...pardon...'expats' hard nodig zijn voor een goed lopende economie.

Natuurlijk zoeken expats (en andere buitenlanders) elkaar op in den vreemde. De meeste mensen blijven nu eenmaal gehecht aan de plek waar zij zijn grootgebracht. Dus ik begrijp bijvoorbeeld de Nieuw Zeelandse Amsterdammers die elkaar regelmatig treffen in een kroegje bij mij in de buurt dat wordt bestierd door een dame die in Nieuw Zeeland is geboren en getogen. En ja, Nederlanders in den vreemde (klik) doen dat ook: Nederlands praten, Sinterklaas vieren en wat al niet meer. Volkomen normaal.

In de jaren '70 wisten wij dat ook al en daarom sloot de VVD deals met de regeringen van Turkije en Marokko om goedkope arbeidskrachten in onze mijnen en fabrieken te laten werken.  Slavernij 2.0 zeg maar. Waar de voorgangers van Rutte niet op rekenden was dat het die gastarbeiders prima beviel in Nederland en zij hun gezinnen lieten overkomen. Oeps! Dat was niet de bedoeling! Iedereen weet toch dat alleen keurige, liefst christelijke, blanke Hollanders van welvaart mogen genieten? Welvaart is niet voor mensen met een getinte huid die naar een moskee en niet naar een kerk gaan! Tsss.

De jaloezie richting de gastarbeiders ('Ikke magge wel pensjioen, zulle niet want zullie sjijn maar schtomme mijnwerkers!') mondde uit in regelrecht racisme:

'Moeten alle Marokkanen dan het land uit?' -'Nee, alleen Marokkanen die zich niet aan de Nederlandse waarden en normen houden!' En blanke inwoners van Urk die rotzooi trappen? Moeten die ook het land uit? -'Dat is heel wat anders! Hollanders en buitenlanders die zich misdragen kun je niet met elkaar vergelijken!' -'Eh, ja hoor. Dat kun je heel goed.'

Best vreemd dat mensen tegen buitenlanders zijn want voor het grootste deel van de wereldbevolking zijn zij het zelf.