Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 24, 2022

Zijn 'keurige, blanke Tukkers' terecht bang?

In Albergen komen tijdelijk 300 mensen te wonen die op de vlucht zijn voor oorlog en/of honger. De bevolking telt 3500 zielen. 'Straks is 10% van de inwoners allochtoon! Dat moet wel mis gaan!' 

Die angst - hoewel logisch - blijkt ongegrond. In Amsterdam is ongeveer 55% van de inwoners immigrant en leven mensen samen van 180 verschillende nationaliteiten (hoeveel landen zijn er eigenlijk?). Natuurlijk is er wel eens wat maar in het algemeen gaat het vrij goed en leven wij gezellig samen. Natuurlijk zijn veel vluchtelingen getraumatiseerd en hebben dus psychologische hulp nodig. Maar iedereen die wel eens in Amsterdam is geweest, weet dat daar wel meer mensen 'met een psychisch ongelukje' rondlopen.

In 2016 kwamen 30.000 buitenlanders in Amsterdam wonen en werken. Hun woonruimte verscheen blijkbaar plotseling. Door middel van magie of zo. Logisch dat deze buitenlanders ('expats' geheten) Nederland kozen want vaak ontvangen zij 30% van hun salaris belastingvrij, krijgen zij hypotheekrenteaftrek en betalen geen belasting over hun netto vermogen. 

Maar de goede burgers van Albergen weten niet hoe buitenlanders er uit zien, want die zijn al jaren niet gezien in Albergen, waar officieel 3% van de inwoners van buitenlandse komaf is.  Wat dus gewoon Duitsland of België zou kunnen zijn. Of misschien is er een Roemeense klusjesman blijven wonen. Dat weet ik niet. Dus misschien zou het een goed idee zijn om in het buurthuis filmpjes met donkere mensen te laten zien en later een echte donkere meneer te laten zien. Die zij vragen mogen stellen en aanraken en zo. 

Wat ook zeker zal helpen is als voetbalclub De Tukkers (ik verzin dit niet. Dat is écht de naam van de voetbalclub in Albergen) een goed scorende Afrikaanse spits zou inhuren. Zie als voorbeeld Rotterdamse racisten die vinden dat 'elke buitenlander!' (waarmee zij mensen met een donkere huidskleur bedoelen want hun Hongaarse buurvrouw is een leuke dame en de Poolse klusjesman is een harde werker) 'moet opzouten!' Maar doodleuk deze meneer toejuichen 

'want hij is een echte Feyenoorder! Ook al kan ik zijn naam niet uitspreken.' Weet u wie hij is en hoe zijn volledige naam moet worden uitgesproken?

Zijn ze bang dat één bepaalde bevolkingsgroep overheerst? Dat lijkt mij terecht want al jarenlang wordt het beleid in Albergen bepaald door één - zeer dominante - groep: ruim een derde van de bevolking in Albergen bestaat uit blanke mensen van tussen de 45 en 65. De typische CDA achterban dus. En dat is een van de twee partijen (de andere is de VVD) die het al decennialang voor het zeggen heeft in Nederland. Vreemd dat de mensen van Albergen tegen een beleid zijn dat zij al jarenlang steunen door CDA te stemmen.

'Ja maar als je zo om vluchtelingen geeft, dan neem je ze toch in huis!?' roepen racisten graag. Onzinnig argument. Tenzij zij zelf bejaarden in huis nemen. Want die hebben het in Nederland toch zo slecht?

De zaak rond vluchtelingen zou snel zijn opgelost als wij hen voortaan 'expats' zouden noemen. Als je ziet wat er voor expats allemaal geregeld is, zie je dat VVD en CDA graag buitenlanders Nederland zien verrijken.

==================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels