Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 03, 2010

Hier (Een verhaaltje)

Hij had een schuilplaats nodig. En een borrel. In deze straat leek alles dicht te zijn maar toen hij een bekend uithangbord zag stapte hij iets vlugger door. Het ging weliswaar om een biermerk dat geen favoriet was maar soms moet je niet klagen.
Bij het openen van de cafédeur voelde hij een lichte teleurstelling. Het duurde even voordat hij besefte waarom: Hij had niet het vrolijke "Tringtingeling!" gehoord van een aankondigingsbelletje. Sowieso was het hier erg stil. Zelfs geen muziek. Nu pas merkte hij dat alle gesprekken waren stilgevallen en alle gezichten naar hem waren gedraaid. Hij liet zich niet kennen, liep naar de bar en bestelde zijn favoriete drank.
De barman keek hem alleen maar vragend aan. Dus herhaalde hij zijn bestelling. De barman zuchtte eens diep en liet de schouders hangen. Hij bestelde een biertje, moest daar meteen voor betalen en dronk zijn glas vrij vlot leeg. Buiten wachtte de striemende regen maar toch was hij liever daar dan hier.

Deel dit stukje