Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 04, 2024

Vrijheid (een #betoog)

Normaliter staat hier op zaterdag (tot voor kort op vrijdag) een kort 'verdicht', een verhaal, gedicht of combinatie daarvan. Maar vandaag is het 4 mei. De dag dat wij in Nederland - veelal letterlijk - stilstaan bij 'vrijheid' en hoe bijzonder het is om in alle vrijheid te klagen dat je meer vrijheid wil. 

======================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

========================================
Bij de Indië-herdenking in augustus 2023 in Amsterdam weigerde Burgemeester Femke Halsema te spreken omdat de organisatie de dochter van Raymond Westerling liet spreken. "Mijn vader was een goed mens die mensen redde.", herschreef Palmyra Westerling de geschiedenis. Terwijl de Islamitische, Turkse huurling namens de Nederlandse regering onnoemelijke wreedheden beging tegen tienduizenden Indonesische burgers. Voor een goede betaling èn - van ons belastinggeld en echt waar - gratis zangles. Ook was Westerling enige tijd lijsstrekker van een politieke partij waarvan de gelederen gevuld waren met NSB'ers.

"Ze zeggen gemene dingen over mijn vader en zijn daden zijn in een verkeerde historische context geplaatst." Ach gossie, de arme meid. 'Huilie huilie' doen omdat mensen jouw fascistische vader een fascist noemen? 

En wat precies is de historische context van: 'Raymond Westerling heeft duizenden burgers afgeslacht. De 'zippo-raid'? Zijn uitvinding!'?

Martin Bosma is spreker bij de Dodenherdenking. Als Kamervoorzitter, niet als bekende fascist. "Die twee kanten van de man moet je los van elkaar zien.!" Alsof je Hitler uitnodigt om te spreken op een congres over dierenwelzijn 'want hij houdt zo van honden'. Alsof je de president van Israël uitnodigt om een tentoonstelling over massamoord en onderdrukking te openen 'want Herzog weet daar veel van'. Tss!

Voor de domrechtse wappies die nu gaan huilen en stampvoeten omdat ik één van hun helden een fascist noem: jullie zijn toch voor vrijheid van meningsuiting en alles mogen benoemen? En als het praat als een eend, zwemt als een eend en waggelt als een eend...

Waarom zijn domrechtse mensen van die huilebalken? John Cleese heeft gelijk over 'snowflakes':
Doorgaans ontbreekt het 'domrechts' aan empathie, net als bij de herders van deze kudde schapen:

Fascisten als Bosma - en zijn Groot Leider ('Führer' in het Duits) Wilders - juichen in de bioscoop voor Darth Vader en Het Keizerrijk terwijl zij 'Boe!' roepen naar de door Princes Leia geleidde Rebellen. Voor een jongere generatie: fascisten juichen voor Het Capitool en niet voor de door Katniss Everdeen geleidde rebellen. 

Domrechts beweegt hemel en aarde voor eerherstel van 'helden' als Kapitein Westerling. Neem bijvoorbeeld 'historicus' Bauke Geersing. In de eerste plaats: schrijven over een stukje geschiedenis maakt je niet vanzelf een historicus. Een historicus is een wetenschapper. Dat is Geersing geenszins. Hij is gewoon een domrechtse schrijver van een (bijzonder slecht) boek over één van zijn helden 'die wel even die achterlijke zwartjes een poepie liet ruiken'. Gewoon een racist dus. Omdat hij domrechts is, liegt Geersing veel en spreekt hij zichzelf voortdurend tegen: 'MSM is niet te vertrouwen!' is best een rare uitspraak voor een directeur van de NOS. Een flagrante leugen van nephistoricus Geersing: 'De Rawagede-slachtpartij is nepnieuws om mijn held Westerling in discrediet te brengen.'


Ja, joh, 'tuurlijk! Die paar honderd afgeslachtte mensen hebben gewoon zelf hun eigen strotten doorgesneden en hun darmen uit hun lichamen gerukt om daar de neonazi held Westerling de schuld van te kunnen geven. In welk universum is dat logisch?

Persoonlijk ben ik het met Halsema eens: fascisten verdienen geen podium om hun verderfelijke ideeën te verspreiden. Ook is op een Dodenherdenking geen plaats voor racisme. Hoe kùn je tranen laten om wat een groep mensen is overkomen maar de schouders ophalen wanneer een andere groep hetzelfde overkomt? Dan ben je dus een racist. Vandaar dat Mohammed Benzakour niet sprak tijdens deze bijeenkomst. 

In dit mooie stuk verklaart hij waarom. Lezen. Doen.

Ben het ook van harte eens met de schrijver van dit stuk: absurd dat een neonazi een krans mag leggen op de Dam maar dat t-shirts met 'Free Palestina' verboden zijn, een bekende opruier wil dat studenten voortaan om hun Ausweis wordt gevraagd, dat racisten vrij spel krijgen maar een man die fel tégen racisme is verboden is in de buurt van de Dam te zijn.

Erger dan fascisten vind ik hen die fascisme faciliteren door er niets over te zeggen. Nòg een treetje lager op de ladder van fatsoen zijn mensen die zich verrijken ten koste van hen die lijden door fascisme.

Nederland, België, uiteraard Duitsland en bijvoorbeeld Amerika weigeren te erkennen dat Palestina een zelfstandige staat is. Logisch, want Israël is een lucratieve handelspartner. Ruim 130 andere landen geven wèl meer om mensenrechten dan om het inkomen van enkele multimiljonairs en erkennen Palestina als staat. Dat levert een interessante situatie op: zij die het zionisme steunen doen exact hetzelfde als zij die in WWII de kant van de nazi's kozen; het steunen van de bezetter annex agressor.

Wilt u dat volgende generaties u als een Soldaat van Oranje of Meisje met het Rode Haar gaan zien of ziet u zichzelf liever - zoals tienduizenden 'echte Nederlanders!' indertijd - als collaborateur?

Indertijd was de kern van nepnieuws 'alle Joden zijn slecht!'; nu is dat 'alle Arabieren zijn slecht!' Volgens z!onisten wilde H-mas onder geen beding de Israëlische gegijzelden laten gaan. Je verwacht het niet, maar de regering Netanyahu bleek weer te liegen:
'H-mas begon indertijd het conflict en de z!onisten zijn onschuldige slachtoffers van de wreedheden vanaf 1948!' Erg knap. H-mas werd namelijk opgericht in 1987. "Nepnieuws van antisemieten!" Onzin. Gewoon bevestigd door de Joodse Israëliër Haim Rubinstein die het met de families van de gegijzelden eens is: Bibi geeft niets om hun veiligheid.

Vindt u dat iedereen recht heeft op vrede en vrijheid of alleen mensen die op u lijken? 
En verdienen mensen die dat niet vinden - racisten dus - een podium om hun haat te verspreiden?