Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 23, 2015

Kattenlog

Kardashian

Het is weer dinsdag en normaliter plaats ik dan goed nieuws of een kattenlog.
Vandaag doe ik beide in één stukje! Speciaal voor hen die even niets willen horen of lezen over onrecht in de wereld of gewoon geen zin hebben daar bij stil te staan omdat zij het druk hebben met lezen over sport en het kijken naar wedstrijden of met gokken wat de gemiddeld gebruikte hoeveelheid botox is in het lichaam van een willekeurig lid van de familie Kardashian.

Oude kantoorpanden worden nieuwe woningen

Onder leiding van een wethouder die er zit namens de Socialistische Partij is de gemeente Amsterdam begonnen met het ombouwen van al jaren leegstaande kantoorpanden tot woonruimte! Een voormalig pand van de ING bank wordt getransformeerd tot 900 woningen 'voor starters, stellen en singles'. Voor een goede mix in de wijk gaat het om koop- én huurwoningen. Een goede mix is namelijk goed voor de buurt. In sjieke buurten met uitsluitend koopwoningen geldt die regel niet en past het realiseren van huurwoningen 'voor een goede mix' niet in het bestemmingsplan. Maar goed.

Bier

Het aantal bierbrouwerijen in het land neemt enorm toe en dat is vooral goed nieuws voor bierliefhebbers maar ook goed voor de economie en werkgelegenheid! Het komt vooral omdat Nederlanders zich weer 'speciaal' willen voelen door iets te drinken dat anderen niet drinken. Het geldt bijvoorbeeld niet voor voetbalhooligans die zich juist prettig voelen wanneer zij zich hetzelfde kleden, hetzelfde roepen en hetzelfde drinken als de leider van hun groepje.

Trouwen in de boekwinkel

Trouwlustige boekenliefhebbers mogen sinds kort officieel trouwen in De Nieuwe Boekhandel in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer! Nu nog mijn vriendin overhalen...

Met haar at ik onlangs in onze favoriete pizzeria en dit is één van de twee huiskatten: Castor (of Pollux, daar wil ik van af wezen):

Bij een etentje bij haar moeder maakte ik deze foto van Igor:

Maneki Neko ('Pip' eigenlijk) zit graag in tassen en dozen:
Hier is hij samen met zijn broertje (van ruim 7 kilo!) Zwarte Vlek ('Sam' eigenlijk), liggend op mijn kant van het bed:
Maneki is een bijzonder tevreden kat:

Een prachtig (vind ik) verhaal over een soldaat die zich hecht aan de kat in het kamp waar hij verblijft vindt u hier.

En hier een door mij bedachte en gemaakte verse 'lolcat' die de boodschap wenst af te geven: 'Geloof niet zomaar alles wat je vertelt wordt!'

('Alles met natuurlijke ingrediënten is gezond? 
Ik probeerde een baksteen te eten.')

En dan nu gewoon even een ontspannend muziekje: