Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 10, 2023

De week voorbij

Onlangs vroeg ik mensen naar hun invulling van de begrippen 'woke' en 'respect'. Vrijwel niemand kwam verder dan 'Oei, daar vraag je me wat.' en variaties op 'Nou eh...dat is dat je eh...ik weet het eigenlijk niet.'

Conclusie van dit eenvoudig onderzoek: mensen eisen respect en zijn anti-woke maar weten niet waarom. Tegenonderzoeken zal ik graag lezen.

Zijn mensen dus alleen maar ergens tegen omdat zij bij een groep willen horen?

Bent u ook ergens tegen waarvan u eigenlijk de betekenis niet kent, zoals 'anti-woke'? Roept u misschien graag dat u tegen 'die fascisten van Antifa!' bent zonder te weten wat 'fascisme' of zelfs maar 'antifa' betekent?

Over respect is hier een aardig filmpje waarin een acteur een vragensteller bijbrengt wat respect eigenlijk is. 


Het is heel simpel: behandel je iemand zoals je zelf niet behandeld wil worden, dan ben je respectloos bezig. Wil je zelf respect? Stel dan geen vragen die je vervelend vindt om zelf te moeten beantwoorden.

Waarom behandelen mensen anderen zoals zij zelf niet behandeld willen worden? Ofwel: waarom tonen zij geen respect?

========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===========================
Maandag werd ik met een glimlach wakker en met een klein beetje nervositeit: 'Vandaag mijn eerste (inwerk)dag bij een nieuwe werkgever!' De collega die door mij vervangen zal worden leerde mij zeer geduldig de diverse procedures uit en stelde mij voor aan een paar sleutelfiguren binnen het bedrijf. Ook toonde zij zich begripvol toen ik zei: 'Oef, het duizelt mij een beetje van alle nieuwe informatie; ik loop even een blokje om om de informatie te laten inzinken, goed?'

Toen een groep kinderen binnen kwam lopen voor hun Kung Fu-les genoot ik daar intens van: nog even een knuffel of een bemoedigend schouderklopje van een volwassene die hen bracht, een paniekerig 'ik heb mijn pasje vergeten dus kan niet inchecken!' dat door mijn collega netjes werd opgelost...'Ik heb een splinter.', wist een kind te melden en ik mocht een pincet uit de verbanddoos aanreiken.

Eerdaags gaat het bedrijf over op een ander administratief systeem. Tot dat is geïmplementeerd zal ik leren omgaan met de drie verschillende systemen voor de planning en andere onderdelen van de administratie. Ik verheug mij op de klus!

Dat het in principe gaat om vier middagen per week werken is ook mooi want goed te combineren met mijn werk bij een andere werkgever en met mijn eigen projecten. Een paar projecten heb ik 'geparkeerd' en er zal wat minder tijd zijn voor vrijwilligerswerk en het helpen van buren en zo. Het zij zo.

Al met al werd dit stukje getypt door een bijzonder tevreden mens:

De lach van de dag was voor de diverse mensen die dit soort berichten deelden:
Noch 'Den Haag', noch 'Brussel' heeft plannen om contant geld af te schaffen. Welgeteld nul van de argumenten voor het behoud van contant geld houden stand. Hoeveel reële voordelen van contant geld ten opzichte van digitaal geld kunt u bedenken?

Dat contant geld verboden wordt is een leugen van rechtspopulisten om wappies bang te maken. En het werkt. Als mensen eenmaal bang zijn kun je je opwerpen als hun 'verlosser' en hen van alles wijsmaken; als wappies de ene leugen geloven, geloven zij automatisch ook de andere.

Mensen uitlachen is natuurlijk niet zo netjes maar in voorkomende gevallen lach ik liever dan boos te worden. Ik heb mij er inmiddels bij neergelegd dat grote groepen mensen gewoon erg goedgelovig zijn en daardoor een makkelijke prooi voor door 'de elite' betaalde populisten. Volg het geldspoor maar eens van populisten die 'andersdenkenden' wijsmaken dat klimaatverandering niet mede-veroorzaakt wordt door de fossiele industrie of dat bijvoorbeeld vaccins niet werken of levensgevaarlijk zijn. 

Shell...pardon...de 'onafhankelijke' denktank Clintel betaalde wellicht (ik stel alleen maar vrageneen bekende populist (klik) om - in de vorm van kamervragen - twijfel te zaaien over de integriteit van het KNMI: 'Bewijs maar eens dat jullie cijfers over hittegolven kloppen!'

Je verwacht het niet maar "Het KNMI heeft drie jaar geleden ten onrechte een groot deel van de hittegolven in de periode 1901-1951 uit de statistieken geschrapt." is gewoon keihard gelogen (klik) door Shell en de aan haar organisatie Clintel gelieerde populisten.

Ander voorbeeld: miljoenen mensen geloven dat vaccins autisme veroorzaken. Op basis van de valse premisse: 'Veel autisten zijn als kind gevaccineerd en dus...'. Wat natuurlijk een hele domme redenering is. Voor wie ècht 'zelf onderzoek' doet en dat niet alleen in een sociale media profiel zet: dat zogenaamde onderzoek betreffende het verband tussen bepaalde vaccins en autisme werd door een notoire oplichter uitgevoerd onder welgeteld 12 kinderen en bleek volkomen kolder. 

Nog steeds zijn er ontzettend veel goedgelovige (oké, domme) mensen die geloven in de sprookjes van Andrew Wakefield (klik). Die weinig anders wilde dan dat het BMR-vaccin van de markt verdween om rijk te worden met een eigen vaccin tegen bof, mazelen en rode hond. Ook op andere manieren lichtte hij de boel op. Maar ja, andersdenkenden zijn nu eenmaal dol op oplichters en leugenaars. 'Ons kent ons' is meer dan een uitdrukking.

Na het avondeten verstuurde ik nog wat mailtjes voor mijn Loge, voor de Bewonerscommissie, inzake mijn cabaretvoorstelling en nog zo wat, voor ik een uurtje of twee werkte voor mijn andere werkgever. 'Netflix & chill' mag even in de wachtkamer plaatsnemen.

Dinsdag maakte ik schoon schip op en rond mijn bureau. Was even nodig nu ik voor één van mijn banen veel thuis zal werken. Hoewel, is 'ongeveer 24 uren per week' veel?

Eind van de morgen had ik gezellig een vriend op de koffie. Na zijn vertrek deed ik een rondje nieuws en zag dat een fascist zo dom was te denken dat het in het echt net zo normaal is om het fascisme aan te hangen als anoniem (fascisten zijn per definitie laf) op sociale media. Maar tennisser Zverev accepteerde de Hitler-verheerlijking van de toeschouwer niet en liet hem uit het stadion verwijderen (klik).

Wat vindt u: valt 'H*tler was een toffe peer en alle j*den moeten dood!' onder vrijheid van meningsuiting of moeten wij leren van het verleden en fascisme in de kiem smoren zodra het de kop opsteekt?

Beleeefde een fijne (inwerk)middag in mijn nieuwe baan als receptionist/office manager:
'Ga maar een half uurtje eerder naar huis vandaag; je hebt hard genoeg gewerkt.', vertelde mijn inwerkster (is dat een woord?) mij om half zes. Enigszins opgetogen - en een tikje duizelig van de grote hoeveelheden nieuwe informatie - liep ik heel rustig naar huis. 

Waar ik een telefoontje ontving van mijn andere nieuwe werkgever: 'Dankjewel voor je rapportage; je hebt veel werk verricht, zie ik. Pas je op dat je niet te hard werkt? Als je overwerkt raakt heb ik niets meer aan je.'

Niet één maar twee werkgevers die blijkbaar tevreden met mij zijn! Bij mijn avondwandeling-na-het-eten deelde ik mijn opgetogenheid met een stel buren die buiten voor hun deur zaten te genieten van de prachtige nazomer. Ook zag een passerende buurvrouw hoe blij ende tevreden ik was.

In een prettige mentale staat genoot ik van een rondje wandelen en even zitten aan de waterkant. Verzuchtend: 'Ach, wat kan het leven soms toch mooi zijn.'
Natuurlijk is dat niet voor iedereen (klik) het geval maar het is misschien juist wel het besef hoeveel geluk ik heb gehad met in Nederland geboren te zijn - en dan ook nog in een gunstig tijdperk - dat ik regelmatig dankbaarheid ervaar.

Bent u ook blij in Nederland of België te zijn geboren in de twintigste eeuw en niet bijvoorbeeld in de twaalfde? Of in bijvoorbeeld Jemen? Hoe anders zou uw leven dan zijn verlopen? Kortom: heeft u uw huidige welvaart (ja, wij zijn welvarenden dan 98% van de wereldbevolking) vooral te maken met uw harde werken of puur met geluk?

Na nog een uurtje werken keek ik nog even rond op sociale media voor het slapengaan. Heerlijk om even lekker te lachen voor je naar bed gaat. Ik kan het van harte aanbevelen.

De lach van de dag was voor deze oer-Hollandse klagers die het vervelend vonden dat niemand hen had verteld dat het in de omgeving van het bekende berg(...)dorp waar zij een appartement hadden gehuurd bergachtig zou zijn:

'Het appartementen complex licht op'. Schande! Hoop dat justitie die oplichter goed heeft gestraft. Of bedoelen deze klagers dat het complex 'glow in the dark' was met 'het licht op'? 

Woensdag begon met een beetje schoonmaken en opruimen want ik verwachtte - en ontving - visite: de vergadering van de Bewonerscommissie was bij mij thuis. Met diverse vertegenwoordigers van diverse partijen: de gemeente en de woningbouw met name. 
Het was vooral kennismaken met de dame die Ymere vertegenwoordigde en verder wat bekende punten die wij met elk nieuw contactpersoon herhalen omdat men bij Ymere niet aan overdrachtsdossiers doet: 'In 1995 werd ons dubbele beglazing beloofd, is het niet tijd dat Ymere die belofte nakomt?' 'Wanneer wordt de gemeenschappelijke tuin opgekalefaterd?' en nog zo wat. Uiteraard kwam ook het plotseling verscheiden, eerder dit jaar, van onze eerdere voorzitter/buurman ter sprake en invenstariseerden wij welke van de buurtgenoten wat extra aandacht en liefde kunnen gebruiken omdat het even niet zo lekker met ze gaat.

Om twaalf uur was het bezoek al vertrokken en kon ik een uur werken voor een werkgever voor ik ging lunchen. Tijdens de lunch pleegde ik wat telefoontjes, onder meer voor de Geheime Jongensclub. Ook keek ik even naar het laatste nieuws.

Ook deze dag was er weer veel nieuws. Ik pik er een berichtje uit:

Een afgezwakte beschermde status voor de wolf 'want ze vangen wel eens een kippetje!'?

Interessant. Dan moet de mens nu gaan oppassen; hoeveel kippen worden door wolven vermoord? Meer dan de drie miljoen per dag die wij mensen elke dag wreed (laten) omleggen? Alleen al in Nederland? Of is om een of andere reden '100 dode kippen per jaar!' vele malen erger dan '3 Miljoen dode kippen per dag'? Vreemd. 

Minder vreemd was dat ik een buurvrouw-op-leeftijd (is 'bejaarde' zeggen nog politiek correct?) begeleidde bij het boodschappen doen. En in de supermarkt een vroeger collega-raadslid sprak. Meteen maar afgesproken om eerdaags bij te kletsen.

Na het weer thuis afleveren van de buurvrouw, toog ik voor een uurtje naar een nieuwe werkplek. Vooral om kennis te maken met de collega die normaliter op de woensdag zal doen wat ik de andere dagen van de werkweek zal gaan doen. Mailtjes en appjes zijn prima, maar persoonlijk vind ik het fijn om even in het echie met iemand te spreken. Dat vond zij ook.

Begin van de avond mocht ik chillen aan de waterkant. 

Best lekker want het is nu in september net zo warm als in juni een eeuw geleden (klik). Best wel een duidelijk bewijs dat klimaatverandering (klik) wel degelijk bestaat. Door populisten aangestuurde mensen roepen graag dat een paar miljard euro uitgeven om de gevolgen van klimaatbestrijding tegen te gaan 'een absurd hoog bedrag!' is maar vreemd genoeg laten Shell en andere (olie)bedrijven die die populisten betalen zich niet horen over tientallen miljarden aan 'fossiele subsidie' (klik) die u en ik aan hen betalen in de vorm van belastingvoordelen en andere extraatjes. 

Inderdaad: fossiele bedrijven ontvangen miljarden meer van ons belastinggeld dan Jesse Klaver van GroenLinks wil investeren (klik) in het redden van de planeet.

Eenmaal weer thuis snuffelde ik in de folder met foto's die een vriend had ingescand en mij een dag eerder digitaal had gestuurd. Zo kwam ik dit bewijs tegen dat ik werkelijk onder alle omstandigheden kan slapen:
En hier eentje die elke twijfel zal wegnemen of de moeder van mijn zoon en ik gek waren op elkaar:
De foto is van 1994. Onze zoon werd geboren in 1995.

Natuurlijk pinkte ik even een traantje weg. Want zij kreeg een half jaar na bovenstaand moment een psychose, kwam daar nooit meer uit en overleed een paar jaar geleden aan kanker. Kl*tezooi.

Dan maar voor een uur of zo op het werk storten, even onder de douche en naar bed.

Donderdag implementeerde ik mijn nieuwe 'werksysteem' van 'in blokken werken'; ben ik voor de ene werkgever bezig, dan heb ik geen tijd voor de andere. Ook niet 'eventjes'. Net als voor de meeste mensen geldt ook voor mij: als ik gestoord word, kost het tijd en energie om weer terug te komen in mijn 'flow'. Omdat ik 'werkritme' geen mooi woord vind. Als u een uitzondering bent, hoor ik dat graag en wil ik mee als u zich laat testen en als wonder in een medisch tijdschrift over de werking van de hersenen terechtkomt.

Voor wie denkt: 'Ja, maar ik stoor toch maar een minuutje dus hoe kun je dan meer dan een minuut tijd kwijt zijn?'

Stelt u zich voor dat u Femke Bol live ziet, op de 400 meter hardlopen onderweg naar een nieuw toernooirecord. U leidt haar 'maar één seconde!' af. Hoe komt het dan dat er meer dan een seconde wordt opgeteld bij haar eindtijd?

De Tip van Ter van vandaag is dus: als iemand u vertelt 'Ik wil niet dat jij mij stoort', bedoelt die persoon ook niet 'eventjes' of 'maar een beetje' gestoord te willen worden. Capice?

Waarom is het voor sommigen zo moeilijk te begrijpen wat 'niet storen' (klik) betekent?

Net voor ik naar mijn werk wilde gaan, ontving ik een telefoontje: 'Je vindt dit vast vervelend te horen maar je hoeft niet meer te komen. We mogen je graag en je werkt hard en zo maar een ander past beter in het team. Dus. Vind je niet erg, hè? Bedankt voor je inzet en succes!'

Terwijl ik een paar uur eerder nog een appje ontving: 'Kun je vandaag tot zes uur werken?' Zodra ik heb afgerekend met een paar plots opkomende emoties ga ik eens langs en vragen wat er precies gebeurd is in die paar uur tussen 'Tot straks!' en 'We willen je nooit meer zien.' Voor de collega die mij eerder op de dag nog appte met 'tot vanmiddag!' was mijn plotselinge vertrek bij het bedrijf óók een verrassing.

Het voelde als een onverwachte koude douche. Alsof je een leuk iemand hebt gevonden, daar drie dagen mee hokt en die ander onverwacht zegt: 'Hé, je bent een tof mens en je zoent lekker maar ik ga liever voor die ander want die past beter in mijn bed. Vind je niet erg, hè?

Nadat ik mij bij diverse vrienden had beklaagd over het mij aangedane onrecht, liet ik flink wat vitamine D aanmaken door mijn oude, versleten lichaam.

'Je zult ook lekker gerust hebben, daar aan de waterkant, niet?' Inderdaad...niet.
Door de nazomerbries die in mijn telefoontje woei (het arme ding raakte oververhit. Gelukkig had ik een koeltas mee. En een e-reader) kunt u helaas (maar wees maar blij) de muziek niet horen die bij deze beelden hoort. 

Om u een idee te geven: het *ahum* 'muzieknummer' duurde een minuut of twaalf en 'Put your hands up!' was de enige tekst. De onderliggende 'muziek' bij deze dieprakende tekst klonk ongeveer zo: 'Doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef doef...' Afijn, u krijgt het idee. Vermoedelijk een zogeheten 'extended version' van dit eh...'lied' (WAARSCHUWING! Luisteren is geheel voor eigen risico). 

Enige minuten nadat ik dit filmpje had geschoten kwam er een bootje met andere feestvierders voorbij. 'O, fijn. Hopelijk wat betere muziek!', dacht ik hoopvol. Helaas. André Hazes. Junior. 😳

De lach van de dag was voor een bekende lobbyiste. 

'Mona Keijzer nummer 2 en kandidaat minister-president BBB' prijkte trots op de website (klik) van BBB.

Na deze jubelende aankondiging van Caroline van der Plas op 1 september, imiteerde BBB in de peilingen een loden Zeppelin (inderdaad een verwijzing naar de band Led Zeppelin. Waarvan een producent ooit zei: 'Dit bandje zal nooit van de grond komen, net als een loden Zeppelin.' En voilà), waarna de opdrachtgevers van Caroline van haar eisten te ontkennen dat zij had gezegd dat CDA-coryfee Mona Keijzer de beoogd premierskandidaat is namens BBB.

Nu was immers zelfs voor millenials die een glitch in een nieuwe game meer interesseert dan politiek duidelijk dat BBB gewoon een voortzetting is van het zieltogende CDA. Met als marketingtruc het altijd werkende 'Het is allemaal de schuld van de buitenlanders!' erbij. En zelfs politici van JA21 en de PVV in de gelederen om racistische kiezers aan te trekken zodat FvD straks niet één zeteltje meer heeft. 

Caroline komt op voor 'de kleine visser'? Nou nee, niet echt. Wel steekt zij de loftrompet op over een visserijbedrijf dat al regelmatig beboet is voor het overtreden van diverse regels om vissen en het ecosysteem te beschermen. 

De naam van dat miljardenbedrijf dat Caroline 'kleine vissers' noemt? Parlevliet & van der Plas. Is dat toeval? Ik stel alleen maar vragen, hè. Net als van der Plas. Hier vroeg zij bijvoorbeeld als Kamerlid voor coulance voor grote agrarische bedrijven die 'maar een klein beetje' regels op het gebied van voedselkwaliteit en dierenwelzijn overtreden:


Althans, dat is een beetje een gokje want het taalgebruik van van der Plas is - bewust? - nogal verwarrend.

Had gehoord dat het handig is om voordat je Star Wars: Ahsoka gaat kijken, om Star Wars: Rebels gezien te hebben. Wat moet dat moet. Dus na het zweet van mijn lijf afgespoeld te hebben keek ik daar een aflevering van voor het slapengaan.

Vrijdag begon met een paar uurtjes werken en teksten schrijven. Wat ik erg leuk vind om te doen. Mag Sociale media ook graag doen en kan er wellicht zelfs eerdaags geld mee verdienen. Altijd tof als je je inkomen kunt vergaren met iets wat je leuk vindt om te doen. Daarom verheug ik mij op pensioenering: maandelijks een bedrag dat voldoende is om van te leven en je hoeft er niets eens voor te werken of zelfs maar gewerkt voor te hebben! Bovendien ben je dan vrijgesteld van sollicitatieplicht, hoef je alleen nog maar bij de tandprothespecialist op tijd te zijn, mag je onbeperkt bijverdienen en hoef je niet verplicht op cursussen 'omgaan met vrije tijd' en 'solliciteren, wat is dat?'

Als u iemand bent of kent die met pensioen is: zijn er nadelen? Ik vraag het voor mijzelf.

Tijdens mijn dagelijkse rondje sociale media kwam ik de klacht tegen: 'Mijn uitkering is maar €1500 per maand! Hoe moet ik daar nu van leven?', waarop iemand antwoordde met: 'Mazzelaar! Mijn uitkering is maar €1200.' Blijkbaar doe ik met deeltijdwerken, aanvullende uitkering plus toeslagen voor in totaal €1100 per maand iets fout.

Eigen schuld, had ik maar KLM, Shell, Tata Steel of bijvoorbeeld DSM moeten zijn; dan krijg je miljarden per jaar GRATIS aan belastinggeld. Fossiele subisidies kosten om precies te zijn: 37,5 miljard. PER JAAR! 'Ja, maar het klimaatplan van Jetten (klik) kost óók geld!' Klopt. 28 miljard. Verspreid over 7 jaar. 

Ter vergelijking: het volledig gratis maken van al het openbaar vervoer in Nederland zou €4 miljard kosten maar daar 'is geen geld voor!' Raar. OV gratis maken zou het leven van velen prettiger én goedkoper maken én de druk op het klimaat verminderen.

Als het regeringsbeleid van de afgelopen paar decennia wordt voortgezet (en ministers na hun politieke carrière doodleuk blijven gaan werken voor de bedrijven die zij als politicus financiele voordeeltjes hebben gegeven) blijft gelden: de rijken worden rijker en de armen worden armer.

En wie mogen opdraaien voor de kosten van (het tegengaan van) klimaatverandering? U en ik (klik) want 'de 1%' blijft vrijwel buiten schot.

Niet alleen door deze extreme domheid was ik wat van slag maar ook nog door mijn recente afwijzing. Het voelt écht niet leuk als iemand zegt: 'Ik heb je graag!' en een paar dagen later doodleuk mededeelt 'Maar ik ga liever met een ander verder.'

In elk geval heb ik weer wat tekst om mijn dagboek mee te vullen.

Erg interessant om een dagboek (want zo is dit blog ooit begonnen en is mijn weekoverzicht nog feitelijk) te hebben en af en toe eens terug te lezen wat je in het verleden dacht en deed. In dit stuk uit 2011 (klik) bijvoorbeeld, huurde ik een film.

Gunde mijzelf een paar uurtjes rust en verwerkingstijd door een stuk te wandelen en kwam daarbij een weggeefkastje tegen dat ik vulde met een paar boeken.

Die avond - na het plaatsen van een vers verhaaltje (klik) uiteraard - lag ik wat lamgeslagen op de bank naar mijn televisietoestel te staren. Die staat vrij standaard afgestemd op CNN bij mij. Vaak interessante gasten, goede rapportages en zelfs de reclamefilmpjes zijn niet erg irritant.

Zaterdag werd ik met tranen in mijn ogen wakker. Blijkbaar had ik het een en ander te verwerken gehad in mijn dromen. Het was namelijk geen allergische reactie. Tenzij ik allergisch blijk voor emotionele dromen. Of ik had op de een of andere manier al het verwoestende nieuws over een grote aardbeving in Marokko binnen gekregen. Op het moment dat ik dit schreef waren er al ruim 1300 doden geteld. Oké, vergeleken met de 19.700 doden wereldwijd door honger elke dag misschien niet heel veel maar stelt u zich eens voor dat dit in Nederland was gebeurd. Of bijvoorbeeld in Limburg.

Op X, v/h Twitter, had ik even hoop dat ik een verdwaald schaap kon aansporen tot zelfstandig nadenken. Vergeefse moeite. Helaas, want ik mag hem graag. Hoewel hij beweert zich altijd een eigen mening te vormen, doet hij niets anders dan het herhalen van stokpaardjes van rechtspopulisten. 

Daardoor lijkt hij een racist, transfoob en fel anti-moslim. In het echt klaagt hij wel eens (wie niet?), maar online gedraagt hij zich onuitstaanbaar. Kom je met data dat de onzin van zijn favoriete rechtspopulisten ondermijnt, dan negeert hij die data simpelweg. Om vervolgens boos te worden als je vraagt waarom hij weigert inhoudelijk in te gaan op kritiek op die favoriete populisten. 

Hij deelt ook graag de absurde berichten dat de NAVO schuldig zou zijn aan de vele doden in Oekraïne maar weigert aan te nemen dat het toch echt Rusland was dat met grof geweld een soeverein land binnenviel en dus al die doden op het geweten heeft en zo verder. Hij deelt bijvoorbeeld graag berichten van dit soort mensen. Naar wie onderzoeken gestart zijn omdat het er op lijkt dat zij bijverdiensten hebben die in Roebels worden uitbetaald. Wat niet netjes is van een Europarlementariër.

Hij noemt zich 'realist' en - zoals iedereen weet - dat is hoe alleen racisten zich noemen. Die delen het soort onzin als 'we worden overspoeld met vluchtelingen!'. 
En 'het komt allemaal door immigranten!'

Wat 1] gewoon niet waar is en 2] gewoon niet waar is. 

'Ja, maar vluchtelingen komen naar Nederland vanwege ons softe asielbeleid!' Sorry, maar ook dat is niets meer dan een vaak herhaalde rechstpopulistische leugen

Nu ben ik best vergevingsgezind maar hij ging een grens over toen hij de moeder van mijn zoon erbij haalde, waarmee hij mijn stelling onderschreef dat hij een zeer onvolwassen persoon is.


Soit. Verspilling van energie. Wie nieuwsgierig is geworden, hier is zijn account. Dan kunt u met eigen ogen aanschouwen wat ik bedoel.

Hoe gaat u om met mensen die u kent - off- en/of online - en ontzettend halsstarrig zijn?

De lach van de dag was voor Trey. Voor deze 'real American patriot!' is Archie Bunker een held.

Hij - en vele 'magats' met hem - hebben geen idee dat 'All in the Family' een satirische komedieserie was, één grote aanklacht tegen racisme, vooringenomenheid en vooroordelen. Met Archie (Carroll O'Connor) voorop. Hij was niet alleen stiekem in de serie maar met name in het echte leven groot voorvechter van gelijke rechten. Iedereen voor wie Archie Bunker een rolmodel is, is zélf een domme, hypocriete, kortzichtige racist.

Terwijl de trommel in mijn wasmachine rondjes draaide, laadde ik mijzelf op aan de waterkant. 

Ook deze dag was er weer iemand die zó arm is dat hij geen geld heeft voor een eenvoudige koptelefoon en vond dat honderden mensen mochten meegenieten van zijn favoriete 'muziek':'s Avonds had ik door die anderhalf uur (relatieve) rust voldoende energie om nog een uurtje of twee te werken. Uiteraard plaatste ik ook een vers - Engelstalig - verhaaltje. Ditmaal een toekomstig hoofdstuk uit een boek. Daarna mocht ik een aflevering van Star Wars: Rebels kijken tijdens het was ophangen.

Zondag werd ik niet wakker van de werklieden voor mijn deur. Want het was zondag. En dus vond de buurman het blijkbaar nodig om acht uur 's ochtends te gaan boren. Hij wilde misschien niet dat ik mijn tijd zou verspillen met uitslapen. Zeer attent.

Dat zijn diverse instellingen en overheden gelukkig echt want er waren met spoed diverse acties opgezet voor (financiële) hulp aan de slachtoffers en hulpverleners in het rampgebied in Marokko. Waar inmiddels ruim 2000 doden waren geteld. Met nog eens duizenden mensen in levensgevaar in ziekenhuizen. Verschrikkelijk. Oké, dan kreeg je een begeerde baan niet, ziet die ene leuke dame je niet staan en blijkt die andere leuke dame een vriend te hebben en heb je een inkomen dat net iets te laag is om prettig van te leven maar die 'problemen' vallen natuurlijk in het niet bij de recente aardbeving in Marokko, de toestand in Gabon, de oorlog in Oekraïne, hongersnood, et cetera.

Dus ik maakte een tientje over op de rekening van het Rode Kruis en deelde met ongelovigen de specificaties van mijn inkomen:

'Waat!? Krijg jij maar €1000 per maand!? Daar kan geen mens toch van leven!?' Welnu, dan ben ik blijkbaar geen mens. Kleine kanttekening: ik ontvang ook nog €180/maand aan zorg- en huurtoeslag.Van de €1180/maand die ik ontvang, spaar ik €100 voor een grote reis over een paar jaar en mag ik van mijzelf €50 over de balk smijten: een vriendin trakteren op een drankje in de kroeg, een lekker broodje halen voor een lieve buurvrouw...

'Maar je mag toch een beetje bijverdienen?' Ja, de eerste zes maanden van een bijstandsuitkering mag dat inderdaad en vanuit de WW mag ik óók bijverdienen maar worden al mijn gewerkte uren verrekend. Daar houd ik dus weinig aan over. Dat weerhoudt mij er echter niet van om toch gewoon te werken wanneer ik kan. Ook al word ik daar financieel niet veel wijzer van. Maar kreeg onlangs een compliment van mijn UWV-klantmanager dat ik zo hard mijn best doe. Zoals iedereen weet kun je van complimenten leuk op vakantie en nieuwe vloerbedekking kopen.

Gelukkig heb ik schone lakens, bedekte daarmee mijn afgehaalde bed en is ook opruimen gratis, benevens werken aan diverse interessante projecten, waaronder voor een vriend. Dat laatste is een project dat wellicht tot een betaalde baan kan leiden. En ik help graag vrienden.

Beetje jammer dat je met liegen en oplichten (klik) meer geld op je rekening binnenhaalt dan met aardig zijn. Het zij zo. 

Opvallend op sociale media vond ik de mensen die vinden dat klimaatactivisten keihard moeten worden aangepakt (klik. Verontrustende beelden) 'Want zij weigerden te luisteren naar de politie!' maar gaan schreeuwen en huilen als 'gele hesjes' op het Malieveld worden opgepakt: 'Alleen maar omdat zij weigerden te luisteren naar de politie!'

Wappies vinden dat mensen het recht hebben de wet te overtreden én dat iederen die de wet overtreedt keihard moet worden aangepakt. Daaruit blijkt dat nadenken niet hun grootste kracht is. Overtraden de mensen die Anne Frank verscholen niet de wet? Dat deden ook Rosa Parks, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela en de Amerikaanse Patrotten onder George Washington. 

De lach van de dag was voor Remco. 

Het arme schaap denkt écht dat klimaatactivisten willen dat iedereen terug gaat naar de middeleeuwen en dat met het over enkele decennia langzaam afbouwen van het gebruik van fossiele brandstoffen (die gaan tóch wel vroeg of laat op; volgens Essent (...) over 50 jaar al. Althans, de kosteneffectief winbare), zijn arme mama doodgaat omdat energie ophoudt te bestaan als er geen olie, gas en kolen meer worden verbrand. Schattig, niet? En ook wel een beetje verontrustend want Remco is lang niet de enige die zo ontzettend dom is. 

Even iets anders over de arme schaapjes die klakkeloos alles overnemen wat er in hun bubbel beweerd wordt:

Welke populist begon met het verspreiden van de leugen dat 'ze' contant geld willen afschaffen?

De avond was voor het als vrijwilliger mogen werken 
Foto van een vorige editie

op een leuk evenement in de buurt, waar ik leuke mensen zou tegenkomen.

De muziek van deze week is That leaving feeling van Stuart A. Staples & Lhasa De Sela