Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 14, 2018

Stapje voor stapje of rigoureus?

'Vanaf morgen zijn jullie een democratie!' werkt net zo goed als: 'Vanaf morgen ga ik gezonder leven!' Ergens toe gedwongen worden gaat zelden goed. Of het je nu wordt opgelegd of dat je het jezelf oplegt. Het democratisch proces is een proces. 'Wij' hebben er ook een jaartje of vijfhonderd over gedaan om over te stappen van feodalisme naar democratie. Waarom van andere volkeren verwachten dat zij datzelfde proces in 24 uren kunnen doormaken? Niet eerlijk, toch?

Net zo min als van je lichaam verwachten dat het van de ene op de andere dag opeens alle zoetigheid, alcohol en nicotine laat staan. Niet zo gek dat het lichaam (en dan ook vaak de geest) dan gaat protesteren. Ook voor de omgeving zijn die ontwenningsverschijnselen vaak niet fijn.

Zelf ben ik in de loop der jaren iets gezonder gaan leven: wat minder brood, melk, chips en cola. Iets meer bewegen. Ben mij ook wat minder gaan aantrekken van wat anderen vinden en ben nu in het proces van mij wat minder afhankelijk opstellen. Kleine stapjes. Werkt prima. Voor mij.

Wat werkt voor u beter: verbeteringen stapje voor stapje invoeren of rigoureus?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/