Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 13, 2023

Weg met verbieden!

'Verbieden werkt niet! Mensen die kwaad willen doen dat tóch wel.' Een uitspraak die een opleving doormaakte tijdens de lockdown. Door mensen die zich hadden laten opjutten door een aantal volksmenners. Deels gesponsord door Won Yip, de horecamagnaat die baalde dat zijn kroegen tijdelijk moesten sluiten. Tot hij zijn steun aan Willem Engel introk omdat hij niet geassocieerd wilde worden met een gevaarlijke idioot.

Inderdaad, afstand houden en mondkapjes dragen voorkwam niet dat vele duizenden Nederlanders overleden aan de gevolgen van het coronavirus en nog vele tienduizenden meer (al dan niet tijdelijk) arbeidsongeschikt raakten. 

Zoals autogordels weliswaar het aantal doden in het verkeer drastisch omlaag brachten maar niet konden voorkomen dat er toch nog mensen verongelukken in het verkeer. 

Harddrugs zoals alcohol en cocaïne verbieden voorkomt niet dat mensen toch sterven aan een overdosis of zichzelf ten gronde richten. Zowel financieel alsook sociaal en qua gezondheid. Maar is het verstandig om te stoppen met mensen dingen te verbieden en alles aan 'het gezond verstand' over te laten?

Stelt u zich zo'n wereld eens voor. Waarin het mensen niet meer verboden is om nare dingen met kinderen te doen. Of hun (ex-)partner een ritje met de Walkures te laten maken?

Zou u willen leven in een wereld zonder overheid die regels opstelt en alles overlaat aan het gezond verstand van de bewoners?

===============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===================================
Ben zelf graag lui dus hou ik van de eenvoudigste regel: Jouw vrijheid houdt op waar je die van anderen beperkt. Samen met de eenvoudige natuurkundige én juridische regel 'Op elke actie volgt een tegenreactie' zouden we, denk ik, als mensheid een end kunnen komen. 

Ziet u liever dat wij gezamenlijk regels bedenken voor ons allemaal of dat iedereen maar z'n eigen gang gaat en dat 'vrijheid' noemt?
"Door de vrijheid te nemen en regels te breken, ontneem je anderen de vrijheid zich er aan te houden."

Voor egoïsten: 'vrijheid voor iedereen' betekent óók vrijheid voor mensen die 'woke' zijn. Dus niet alleen voor fascisten.

Vindt u dat vrijheid voor iedereen zou moeten zijn of alleen voor u en de leden van uw groep?