Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 15, 2017

Persoonlijk

Toen ik een jaar of drie a vier was, was mijn moeder getrouwd met een man die ik 'papa' noemde. Van alle 'kennissen' van mijn moeder was hij de enige die ik ooit die titel gegeven heb. Al is het maar omdat ik niet beter wist. Ik denk dat men het wel schattig vond of zo want het zou nog jaren duren voordat ik ontdekte dat hij mijn vader niet was. Maar niemand had ooit de moeite genomen mij dat te vertellen. Mijn moeder verliet hem en nam haar kinderen mee.

Daar schreef ik een verhaaltje (http://terrebel.blogspot.nl/2013/12/dat-niet-een-verhaaltje.html) over.

Mij vertelde zij niet dat ik de man die ik 'papa'noemde nooit meer zou zien. Wie weet had ik hem nog willen opzoeken in de gevangenis. Mijn moeder was niet de enige vrouw met wie hij was getrouwd. Ook andere vrouwen waren gevallen voor zijn charmes en zijn praatjes. Hij was een meesteroplichter. Naar verluidt was één van zijn 'leerlingen' de later beroemd geworden 'Heer Olivier'. Toch interessant.

Hier mijn moeder en ik in de tijd dat wij beiden nog jong waren:
Mijn knuffelbeer gebruikte ik om zelf het bed in te klimmen dat mijn moeder en ik deelden: ik legde het op de grond, vouwde'm dubbel, klom in bed, hing over de rand en haalde de beer binnen in bed. Die beer en ik hadden een band. Op een dag kwam ik thuis van school en was de beer weg. 'Die heb ik weggegooid want hij was oud en vies!' Doodsbang was ik, tot mijn oma gelukkig tóch thuis kwam van haar werk.

=======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/