Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 15, 2010

Olympische Winterspelen

Gisteravond met de Ferman de gemiste aflevering gekeken van De Nieuwe Uri Geller en aansluitend de verrichtingen gevolgd van de langebaanschaatssters in Vancouver

Vanmorgen een kopje thee gedronken en zitten kletsen met een vriendin in plaats van Pilates-oefeningen te doen. Schande over mij, natuurlijk. Maar na afgelopen weekend moest ik nog even bijkomen. Bovendien had ik behoorlijk last van m'n versleten heup van al dat lopen en hossen. Eigen schuld natuurlijk.

Gelukkig kreeg ik ook aardig wat rust bij het verlengen van m'n rijbewijs. De handeling zelf kostte nog geen tien minuten maar die 2,5 uur in de wachtruimte was voldoende voor een dutje...Dat wil ik elke dag wel! ;-) Net als vrede op aarde en in de mensen een welbehagen...

Wat willen wij nu eigenlijk: dat grenzen verdwijnen en mensen van alle culturen en landen vriendjes met elkaar zijn? Of willen wij de "eigen cultuur" behouden en koste wat kost verdedigen? En wat is die "eigen cultuur" nu eigenlijk? Hoeveel generaties omvat die "eigen cultuur"?

Ik vind het helemaal niet zo vreemd dat mensen ernstig in de war zijn want onder maatschappelijke druk mag je niet discrimineren maar onder maatschappelijke druk moet je mensen van buiten je "eigen cultuur" buitensluiten om "besmetting" van je "eigen cultuur" te voorkomen. Fascinerend, dat verschijnsel "eigen cultuur".

Heeft U dat ook, zo'n "eigen cultuur" en doet U er van alles aan om die te beschermen of verwelkomt U invloeden van buitenaf, wetende dat daardoor die "eigen cultuur" verandert én deels van een ander wordt?

Is carnaval een wezenlijk onderdeel van "de Nederlandse cultuur?" Verreweg de meeste (blanke, christelijke) Hollanders doen niet aan carnaval. En zijn dus blijkbaar niet ingeburgerd. Schaatsenrijden dan. Hoeveel van U keken live naar de verrichtingen van Sven Kramer en Ireen Wüst? Laten we zeggen 5 miljoen mensen. Dan zijn dus nog altijd ruim 10 miljoen mensen niet ingeburgerd.

Erwtensoep eten! In hoeveel procent van de Nederlandse huishoudens stond deze oerhollandse maaltijd op het menu in de afgelopen twee maanden...10...20? Het overgrote merendeel at dus deze winter geen erwtensoep, keek niet naar het schaatsen en deed niet aan carnaval. Allemaal het land uit en Nederland behouden voor zij die erwtensoep eten, schaatsen kijken en verkleed en dronken door de koude straten hossen!

Gaat men later vanavond hossen om de prestaties te vieren van onder andere Jan Smeets op de Olympische Winterspelen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van:
Dick Francis
Alexander McQueen
Paul van der Sloot
Jan Pen
Nodar Koemaritasjvili
Fredrick Morrison
Viva Leroy Nash
Doug Fieger

Deel dit stukje