Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 23, 2010

Artiest

Vandaag een vriend geholpen met het installeren van zijn nieuwe computer en de lunch genoten bij m'n moeder. Moet nog wel even bijkomen van het feestje zaterdag. Ooit -toen ik nog jong was- had ik voldoende aan zes uurtjes slaap na een feestje om mij de volgende dag weer fit te voelen. Maar die tijden zijn voorbij...

De tijden dat de Nederlander vrijwel onbeperkt geld kon uitgeven zijn ook voorbij. De laatste jaren is de koopkracht behoorlijk gedaald en voorlopig is er uitsluitend een dalende lijn te bespeuren. Nog even en er valt geen geld meer te halen bij de burger. Een eventuele nieuwe regering zal dan een andere melkkoe moeten zien te vinden.

Ook de commercie ziet de burger vooral als melkkoe en poogt ons producten aan te smeren die wij absoluut niet nodig hebben. Speciale shampoos tegen een jeukende hoofdhuid bijvoorbeeld. Of een middel dat eelt op de voeten snel doet verdwijnen.

Wat men vergeet te zeggen in de reclames is dat onze voeten eelt nodig hebben om onze arme voeten te beschermen tegen al wat op ons pad komt. Hoge hakken bijvoorbeeld. En Spaanse kiezelstranden.

Kiezelstranden vindt U niet in onderstaande videoclip van Gavin Friday and the Man Seezer met "Apologia". Inderdaad, dit is het nummer dat ik een paar dagen geleden in mijn hoofd had en waarvoor ik hier een oproep deed met betrekking tot de titel en de artiest.