Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 12, 2020

Goed nieuws en kattenlog

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=====================================================
Goed nieuws vind ik dat in Duitsland sinds kort 'conversietherapie' (klik) verboden is. Bij die praktijk is het de bedoeling dat iemand die homoseksueel is wordt 'geholpen' aan zijn of haar 'aandoening' en in een keurige hetero veranderd. In de praktijk laten dit soort praktijken echter vooral zien dat het aantal mensen met een depressie en het aantal mensen dat 'vrijwillig' uit het leven stapt toeneemt en het niets maar dan ook niets bijdraagt aan een betere samenleving.

Nu Nederland nog: een eerdere poging om een soortgelijke wet in Nederland aan te nemen werd geblokkeerd door (zoals verwacht) de conservatief christelijke partijen maar ook door PVV en FvD. Huh? Maar Wilders en Baudet zeggen toch altijd dat zij voor vrijheid van iedereen zijn en tegen onderdrukking en absoluuuuut niet anti-joods of anti-homo zijn? Kijkt u maar eens naar reacties op berichten van deze politieke partijen. Maar zorg er wel voor dat u zit want het....eh...is niet altijd netjes wat daar zoal gebezigd wordt aan haatdragende taal jegens de joodse en homoseksuele mens.

Bewegende beelden van Billy de Kat die mij trots
zijn vangst kwam brengen: 'Kijk, baasje, ik heb eten voor jou gevangen!'
'Heel lief van jou, Billy maar je hebt het zó goed gedaan
dat jij jouw vangst zelf mag opeten!'
Vervolgens bracht hij zijn vangst naar de keuken
om die netjes op te knabbelen terwijl ik hem achter zijn oortjes mocht kriebelen
terwijl ik niet probeerde te kokhalzen van het geluid van tanden die kleine botjes doorknagen.
Fijn!

De lolcat van deze week is iets wat een vriendin
van mij onlangs schreef:
'Prijs jezelf gelukkig voor het hebben van een hart
dat gebroken kan worden.'

Meer lezen? Mijn verhalenbundels