Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 12, 2016

De week voorbij

Vorige week (http://terrebel.blogspot.nl/2016/06/de-week-voorbij_5.html) had ik het even over het leenstelsel dat studenten aanspoort om zich nóg meer in de schulden te steken. Dat heeft nóg een consequentie naast dat veel jongelui besluiten dan maar niet te gaan studeren: velen gaan in het buitenland studeren (in Duitsland is studeren gratis en in België kost het enkele honderden euro's per jaar. Een vriend die via Facebook het plan verdedigde wist niet meer wat te zeggen nadat hij zelf had beweerd dat studeren in onze buurlanden veel duurder is dan in Nederland. Grappig) en een aantal komt niet meer terug. Gevolg: elk jaar geeft de Nederlandse overheid van ons belastinggeld zo'n €700 miljoen uit aan expats om zich in Nederland te komen vestigen omdat wij hun kennis en 'know how' nodig hebben. Die van ons zit namelijk in het buitenland...

http://www.politalk.nl/2016/06/02/dijsselbloem-wil-700-miljoen-kostend-belastingvoordeel-voor-buitenlands-schaars-talent-ongemoeid-laten/

Zo kost een ogenschijnlijke besparing van enkele tientallen miljoenen ons per saldo uiteindelijk enkele honderden miljoenen. Maar volgens regeringspartijen VVD en PvdA en volgens oppositiepartij D66 is het nieuwe leenstelsel 'een geweldig idee.' Vast. Maar voor wie? [Deel op Twitter]

Maandag kon ik niet naar mijn werk want de tram had een omleiding en een half uur extra lopen is gewoon te veel voor een gescheurde knieband. Ziek was ik niet dus ik liet mijn collega's weten gewoon beschikbaar te zijn. Handig daarbij is dat ik thuis gewoon kan inloggen in het gebruikte boekhoudsysteem.

's Middags ging ik 'even' een dutje doen en werd nauwelijks wakker tegen etenstijd. Blijkbaar zegt mijn lichaam even 'Ho, stop!'. De loge zegde ik af.

Ik las dat ene Richard Huckle zo'n 200 jonge kinderen (de jongste was 8 maanden jong...) seksueel misbruikte. En daar trots op is. Zijn ouders smeekten de politie hem op te sluiten. Dat Richard Huckle geen 'lichtgetinte moslim' is doet voor mij niet ter zake. ('Zie je wel, wéér geen moslim!' roepen is natuurlijk erg raar.) http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/ergste-pedofiel-van-groot-brittannie-krijgt-22-keer-levenslang

Ik las ook boek nummer 9 van dit jaar uit: De Geheugenbijbel van Gary Small. Vol met tips om je geheugen te verbeteren maar vooral ook tips om te voorkomen dat je geheugen slechter wordt. Meer Omega-3 en 'Kijk, kiek, combineer'. Dat laatste houdt in: kijk met aandacht, maak een plaatje bij het te onthouden woord en combineer vervolgens die twee. [Deel op Twitter]  En het begint al te werken! Opeens wist ik weer waar mijn kniebrace was opgeborgen en wat er was gebeurd met de handtekening op de folder die ik ooit kreeg van Muhammad Ali toen ik hem tegen het machtige lijf liep in Chicago in 1988. Hier een foto van mijn herontdekking:
Koel, niet? 
'T,' staat er boven. Dat ben ik.

Dinsdag haalde een collega mij op en bracht mij naar het werk. Daar besloot ik met hulp van baas en collega's dat de verkoopbalie tijdelijk mijn bureau zou zijn. Dan hoef ik niet een paar keer per dag de vrij steile trappen op naar kantoor! Goed, niet? Maar vooral praktisch.
Dit is Femke. Femke is lief. En de hulphond van een collega.

Dezelfde collega die mij 's ochtends ophaalde bracht mij eind van de dag bij een klant langs met een vraag en daarna naar mijn fysiotherapeute. Die legde mij op de pijnbank tijdens een uurtje 'rugschool': wekelijkse oefeningen gericht op het sterker en soepeler krijgen van buik- maar voornamelijk van rugspieren. Terwijl ik op mijn rug lag klonk de opdracht: 'Kruis je benen.' Frustrerend genoeg luisterde mijn rechterbeen wél maar mijn linkerbeen níet. [Deel op Twitter] De fysiotherapeute vind het interessant dat signalen van mijn hersenen naar mijn linkerbeen blijkbaar niet doorkomen maar ook vervelend voor mij. We gaan er aan werken!

Gek genoeg (doh!) werd ik woensdag wakker met spierpijn. Maar was op tijd voor een afspraak bij vrienden. Daarna wandelde ik wat door het stadscentrum van Amsterdam dat mij altijd weer fascineert. Niet alleen de gedragingen van Amsterdammers en toeristen (dronken Engelsen natuurlijk maar ook homostellen die hun uiterste best doen zich als hetero te gedragen. Schattig! En jammer dat mensen zich in onze 'vrije' maatschappij verplicht voelen zich anders te gedragen dan ze zijn [Deel op Twitter]) maar ook de architectuur boeit mij en als het even kan neem ik zo vaak mogelijk een andere route dan ik gewoon ben.
Dan kom je bijvoorbeeld langs de Lijnbaansgracht

Thuis zag ik even mijn zoon voordat hij naar vrienden ging en het verzorgen van Billy de Kat voor een paar uurtjes aan zijn vader overliet. Billy wil tegenwoordig over zijn rug geaaid worden terwijl hij eet. Raar dier! ;-)

Ik verbaasde mij over een reclame filmpje voor Garnier micellair reinigingswater. [Deel op Twitter] Naar verluidt absorbeert het goedje vuil 'als een magneet'. Sinds wanneer absorbeert een magneet? En hoe komt het dat professionele tekstschrijvers zulke overduidelijke fouten maken? En er niet voor worden gestraft? Misschien kunnen mensen de producenten straffen door het goedje zelf te gaan maken in plaats van 25 keer zoveel te betalen voor een fabrieksgemaakt flesje.


Verder las ik dat er weer eens tientallen burgers zijn vermoord in Syrië.
http://www.nu.nl/buitenland/4274854/vijftien-doden-bij-bomaanslagen-nabij-ziekenhuis-aleppo.html
Dat zijn wij inmiddels gewend dus het nieuws van acht uur besteedt er geen aandacht meer aan. Je zou bijna hopen dat niet Aleppo maar Appingendam het doelwit was van het regeringsleger van president Assad [Deel op Twitter] en dat de daders bekend stonden als extremistische moslims. Helaas zijn de daders gematigde moslims en is Assad een 'bevriend staatshoofd.' Uit onderzoek blijkt dat IJsland het meest vreedzame land ter wereld is. [Deel op Twitter] Noem het toeval maar IJsland is ook - naar mijn weten - het enige land ter wereld dat geen leger heeft. Oorlog kost wereldwijd zo'n 13% van al het geld dat er is. Maar IJsland doet er niet aan mee. Dat geeft te denken.

's Ochtends dronk ik dus koffie bij vrienden en ik liep veel. Aan het einde van de middag was ik moe maar zeer tevreden. Met name over hoe mijn knie zich hield. Al was het dan met een zogeheten 'brace'.
 Prinsengracht met Westertoren

 Langs het Singel vindt men dit gebouw

Vlak bij m'n werk staat Het Beest van Theo Jansen
in een kooi. Heel zielig. Dieren moeten lopen. Zelfs als ze kunstmatig zijn:

Ik publiceerde een (Engelstalig) stukje over politici die zichzelf voortdurend tegenspreken: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/06/politics-and-elections.html

's Avonds keek ik met mijn zoon een aflevering van Game of Thrones. Nog maar één aflevering achter op de rest van de fans in Nederland!

Donderdag mocht ik weer op de begane grond werken bij de brouwerij

en diverse collega's haalden voor mij koffie, papieren en eentje smeerde zelfs een broodje voor mij voor de lunch omdat voor mij trappen klimmen nog even een beproeving is! Een tijdelijke collega ('stagiair') nam afscheid en haalde voor mij een biertje uit de kantine.

Hard gewerkt deze dag dus het biertje op het einde van de dag met baas en collega's samen was meer dan welkom:

En over 'welkom' gesproken:
'Kijk een kind van 7 dat net haar broertje heeft zien verdrinken strak in de ogen en vertel haar dat jij wil dat zij onmiddellijk terugkeert naar haar kapotgeschoten dorp.' Wie dat niet durft verliest het recht te roepen 'dat se allemael motte oprottuh!' [Deel op Twitter]

Een buurvrouw maakte ik blij met een tas overtollig eten.

Vrijdag was ik even van slag door het bericht dat de beste vriend van mijn stiefzoon was overleden. 19 Jaren jong en dan sterven aan een hersenbloeding. Niet tof.

Net zo min als roepen dat iemand 'van mij een kogel door z'n kop mag krijgen!' Peter R de Vries - misdaadverslaggever - confronteerde een man op straat met zijn op Facebook gedane uitlating en kreeg dit commentaar: https://www.facebook.com/dutchturksNL/videos/1743424689207013/ (Ook te zien voor mensen zonder Facebook). De man voelde zich aangevallen en gediscrimineerd. Ach gossie. 'Ja, en vervang PVV maar eens met het woord islam.' Oké. 'Geert Wilders is enig lid en de Grote Leider van de islam.' En nu? [Deel op Twitter]

Met mijn zoon was ik bij zijn moeder op verjaarsvisite
Onderweg erheen gaat de tram over deze brug over de Amstel

voordat ik mij meldde bij mijn klantmanager in dit gebouw:


die mij netjes vroeg of ik alsjeblieft niet teveel van haar wil vragen. 'Toen ik jou vertelde dat jij met al je vragen en problemen met de gemeente bij mij terecht kan wist ik nog niet dat je gebruik zou maken van dat aanbod.' Helder. Het aanbod geldt dus zolang men er geen gebruik van maakt. [Deel op Twitter] Duidelijk. 'Bij wie moet ik dan zijn als er dingen misgaan met mijn uitkering en zo?' -'Dat weet ik niet. In elk geval niet bij mij en mijn superieuren. Wij voeren alleen de wet maar uit.' [Deel op Twitter] ('zei de politieman die Joden op transport zette', dacht ik er achteraan. Maar ik zei het niet. Ik ga dus vooruit!') Het is weliswaar de primaire taak van een klantmanager om cliënten te helpen met problemen rond hun werkloosheidsuitkering maar ook klantmanagers hebben het helaas te druk om hun werk te kunnen doen. Goh, jammer.

Vlakbij huis zag ik dit kleine wonder: een stel wilde bloemetjes, zomaar midden in de stad!

Na al het gehobbel had ik de grens wel bereikt van wat mijn knie allemaal aankan op het moment. Nog 'even' vier kilometer heen en terug naar de Voedselbank lopen (waarvan terug met zo'n 15 kilogram aan boodschappen) ging dus maar niet door. Lopen wordt verder bemoeilijk door de onlangs geconstateerde 'klapvoet'. Een wat!? Een klapvoet: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/120396-wat-zijn-klapvoeten-oorzaken-en-behandeling-van-klapvoet.html

Ik las dat Feyenoord keeper Kenneth Vermeer door de politie staande werd gehouden. 'Niet vanwege zijn donkere huidskleur, hoor!' haastte de politie zich te zeggen. 'Maar vanwege zijn grote dure auto.' [Deel op Twitter] http://www.nu.nl/binnenland/4275857/politie-spreekt-berichten-etnisch-profileren-keeper-vermeer.html O, dus wij kunnen ook aanhoudingen verwachten van Madonna, Geert Wilders en Gordon? http://www.autoblog.nl/nieuws/gordon-neemt-het-ervan-in-zijn-audi-r8-spyder-65713 In elk geval betaalt de populaire volkszanger zélf voor zijn vervoer. De BMW 760Li High Security waar Geert Wilders in mag rondrijden wordt betaald door u en mij.

's Avond kreeg ik visite van een buurvrouw en hield ik mij bezig met een potje strijken tijdens het kijken naar de EK Voetbal wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië. Maar echt boeien deed het mij niet. Daarom keek ik maar naar een conférence van Theo Maassen. Veel leuker.

Zaterdag speelde ik met de katten en verwerkte achterstallige zaken op mijn takenlijstje: dingen uitzoeken, mensen bellen en e-mailen, aantekeningen verwerken, extra (betaald!) werk zoeken...Een cadeau bedenken voor minister Rutte en zijn beschermeling van der Steur (ik dacht aan De Geheugenbijbel omdat zij beiden 'geen herinnering' hebben van eerdere uitspraken die tegenspreken wat zij nu beweren en 'zich niet kunnen herinneren' waar zij bepaalde documenten hebben opgeborgen: http://www.nu.nl/politiek/4274663/van-steur-erkent-wederom-hij-grens-ging-in-adviseren-opstelten.html

Toen ik de deur uitging sprak ik even met buurman Andy.

Einde van de middag dronk ik een biertje met een vriendin in de zaak van een vroeger collega castlid van een toneelgroepje

 en onderweg naar de katten sprak ik buurvrouw Els, een buurvrouw van mijn vriendin. En 's avonds ging ik lekker in bad. Even ontspannen. Dat doe ik ook bij de foto's die ik onderweg maakte:

 Zonsondergang bij Centraal Station Amsterdam

Gracht bij Damrak met 'pinhole' techniek
dus veel geduld (telefoon-camera twee minuten stil houden)

Naar een lekker biertje kijken is óók rustgevend!
Hier de Ruw+Bolster van http://www.de7deugden.nl/


Zondag was ik voor het eerst van mijn leven in een Sjoel, op een feestavond, op zoek naar mijn Joodse roots. En om iets te leren van (de achtergrond van) het Jodendom. Klein feitje: de moeder van Jezus was Joods. Hij dus ook. Bijna grappig dat elke religie zich concentreert op naastenliefde, respect voor al wat leeft en een geweldloos bestaan. De Tien Geboden en variaties daarop bestaan in vrijwel alle culturen en religies. Waarom die dan zo slecht met elkaar overweg kunnen blijft voor mij een raadsel. Net als dat men in Amerika als kerkgenootschap geen BTW hoeft te betalen over aanvalswapens. Logisch. 'Wij verdedigen onze waardes tegen invloeden van buitenaf!' Éen van die waardes is toch: 'Onvoorwaardelijke steun bieden aan hulpbehoevenden?'
Een zelfbedachte 'lolcat': 'Welke christelijke waarden verdedigen wij eigenlijk wanneer wij hen die hulp nodig hebben die hulp weigeren te geven?' [Deel op Twitter]

In Orlando, Amerika schoot een man tientallen mensen overhoop in een nachtclub. 'Zie je wel: wéér de Islam!' want IS claimt de aanslag. Nog even en IS claimt de moord op zestig kinderen door de Noor Anders Breivik indertijd. In Quatar wacht een jonge vrouw een jarenlange celstraf want zij hield zich niet aan 'de wetten van het land' door seks te hebben met een man die niet haar echtgenoot is. Naar eigen zeggen is zij verkracht (en wie ben ik om aan haar verhaal te twijfelen?) en volgens sommigen is zij een prostituee. Als prostituee mis je een stukje inkomsten wanneer je alleen met je man de liefde zou bedrijven. Ongeacht haar eventuele professie is het natuurlijk bijzonder naar dat zij verkracht is en dus jaren de cel in moet. Anderzijds mogen wij ons niet bemoeien met 'binnenlandse aangelegenheden'. Maar soms wel. Verwarrend.


Hier even een voorbeeld van hoe mijn geest werkt. Vaak een tikje anders dan die van anderen. Deze puzzel kwam ik tegen op Facebook:

En? Heeft u het woord 'Difficult' gevonden in minder dan 10 seconden? Ik zag'em meteen. In rode letters, net boven de puzzel.

Op Twitter probeerde ik een fatsoenlijke discussie te voeren (u weet wel: aardig zijn, met geldige argumenten komen en zo) met mensen die vinden dat 'alles' de schuld is van 'de islam'. Maar helaas. En wat doen mensen als hun argumenten op zijn (bij extreemrechtse mensen is dat opvallend snel)? Juist: die gaan schelden:
Stomtoevallig (...) probeerde iemand in te breken in mijn Twitter account terwijl ik deze 'discussie' voerde.

En dan denk ik weer - zoals zo vaak - aan mijn kinderen. En herlees ik dit verhaaltje weer even:
http://terrebel.blogspot.nl/2015/11/haar-foto-een-verhaaltje.html

Knap dat u het weer zo lang heeft volgehouden met mijn weekoverzicht! Het is natuurlijk niet verplicht om het te lezen en voor mij voor een groot deel een manier om later terug te lezen wat ik zoal gedaan heb in mijn leven en hoe ik omging met fijne dingen en frustraties en zo. Fijn dat u weer bij mij was en hier is een cadeautje:

Lou Reed met Satellite of Love:
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Viktor Kortsnoj

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/06/de-week-voorbij.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl