Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 25, 2010

Spanje

Eigenlijk zou ik vanavond een vergadering bijwonen maar pijn in hoofd, neus en keel maanden mij tot thuisblijven. Ik ben dus maar overstag gegaan.

De makers van Medal of Honor zijn ook overstag gegaan en zullen een andere naam verzinnen voor de Taliban-strijders in hun populaire spel. Men heeft namelijk geprotesteerd tegen het feit dat de spelers ervoor kunnen kiezen om als Taliban-strijder Amerikaanse soldaten te bevechten. Omgekeerd is natuurlijk geen enkel probleem. Veel mensen vinden het "niet kies" dat er échte slechterikken in een spel zitten.

In een film is het blijkbaar okee om bijvoorbeeld Nazi's overtuigend te laten spelen maar in een computerspel mag het dan weer niet. Moeten ook spelers van bijvoorbeeld Call of Duty dan in een Tweede Wereldoorlog-situatie voortaan maar Zina's bevechten die worden aangevoerd door Dolf A. Lerhit?

Jammer dat maar zo weinig mensen de mening hebben gevraagd van de mensen om wie het gaat: de soldaten en ex-soldaten uit het Afghaans conflict (het "oorlog" noemen is niet langer politiek correct). Uit diverse interviews blijkt namelijk dat die er totaal geen moeite mee hebben om in een computer-simulatie geconfronteerd te worden met Taliban. Sterker nog: diverse psychologen zijn ervan overtuigd dat het spelen van een oorlogsspel kan helpen bij het verwerken van een slagveld-trauma.

Maar ja, waar doen mensen dan zo moeilijk over? Simpel: mensen vinden het leuk om moeilijk te doen en anderen op de vingers te tikken. Zo lang ze zélf maar buitenschot blijven. Neem nu de ophef over "Sint", de horror-film van Dick Maas.

Ouders wordt aangeraden deze dagen niet naar de bioscoop te gaan "vanwege al die enge posters die daar hangen". Nou, het hele jaar door hangen daar "enge posters" van "enge films". Bovendien zei Sinterklaas zelf onlangs nog in het TV-programma DWDD dat de Sint in de film een al lang overleden gemene neef is die uit het graf is opgestaan om deze film te doen, publiciteitsgeil als hij is.

Overigens -en veel luid roepende verontruste ouders zullen dit niet eens weten- was Sinterklaas van oorsprong een verschrikkelijke boeman die stoute kinderkens in een jute zak stopte en meenam naar het toen nog mythische land Spanje.

Deel dit bericht