Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 11, 2011

Verhogen

Vandaag kwam mijn lieve mama langs met heerlijke krieltjes voor het avondeten en een gezellige babbel. Dankjewel, mam! Het was dan ook een bijzondere dag vandaag want het is nu precies twee weken geleden dat ik een nieuwe heup kreeg...

Vanmorgen kwam buuvrouw Hetty ondanks het slechte weer tòch weer even haar buurman helpen. Waarvoor hulde! Met mijn fysiotherapeut liep ik even een stukje buiten. Zo kon hij mijn voortgang (in beide opzichten) goed in de gaten houden en mij wijzen op fouten in mijn loopgedrag.

Natuurlijk ga ook ik wel'ns in de fout wanneer het gaat om de juiste spelling van een woord. Maar een stuk tekst in een weblog wil ik niet vergelijken met een kranten-artikel of een officieel overheidsdocument.

Het is onvoorstelbaar hoeveel ambtenaren en journalisten blijkbaar nog nooit hebben gehoord van 't Kofschip (ook wel 't Fokschaap). In dat woord staan namelijk alle medeklinkers waarop de stam van een woord moet eindigen om in de verleden tijd een 't' als uitgang te krijgen. Misschien moet die beroeps-schrijvers worden verteld dat je in plaats van 't Kofschip tegenwoordig 'XTC-koffieshop' mag zeggen?

Ik wijt het probleem van slecht spellen aan de bezuinigingen op onderwijs...Dit soort verkeerde bezuinigingen drijft op lange termijn alleen maar de kosten omhoog!

De kosten van zorg stijgen sneller dan het aantal mensen dat zorg nodig heeft. Dit kabinet bedenkt als oplossing dat de kosten omlaag moeten. Leuk, maar dat is aangeven wat het probleem is en dus niet hetzelfde als het komen met een oplossing.

Als je iemand ziet verdrinken roep je niet: 'Volgens mij moet je ophouden met verdrinken!' en breed glimlachend met de borst fier vooruit naar de omstanders kijken omdat je zo trots bent op je briljante oplossing.

Nee, je springt het water in en helpt!

Dat is precies wat het kabinet zou moeten doen. Sterker nog: het is de PLICHT van de regering om de burger waar mogelijk bij te staan. Te helpen dus.

Het probleem ligt dus bij de hoge zorgkosten. Hoe komen die kosten zo hoog? Simpel: (huis)artsen moeten tegenwoordig winst maken in plaats van diensten verlenen. Geld gaat dus voor zorg. Huisartsen en ziekenhuizen krijgen van medicijn-fabrikanten geld om een bepaald medicijn of een bepaalde behandelmethode voor te schrijven; een belangrijke bron van inkomsten.

De regering van CDA/VVD en gedoogpartners PVV en SGP vinden dat er best 20.000 euro per jaar per huisartsenpost bezuinigd kan worden; als mensen écht wat mankeert gaan ze maar meteen naar een specialist of ziekenhuis...alsof dat goedkoper zou zijn dan een bezoek aan de huisarts!

Ziekenhuizen verzinnen zelfs nieuwe afdelingen om meer 'klanten' te trekken. Zo zijn er aparte poli's ontstaan voor mensen met menstruatie-klachten en voor mensen met allergie-klachten. Voorheen konden mensen met die klachten bij de reguliere arts uitstekend geholpen worden. Nu het echter gaat om 'specialistische' zorg moet er steeds meer geld in worden gepompt.

De zorgverzekeraars moeten dat in principe betalen, verhalen dat op de burger en die ziet de premie enorm stijgen. Niet alleen de premie stijgt maar ook het eigen risico.

Gevolg: steeds meer mensen kunnen het niet meer betalen, krijgen hart- of psychische klachten en melden zich vervolgens bij de hartpoli en bij de poli psychiatrie.

Mijn oplossing (als u een betere weet hoor ik dat graag!): maak van ziekenhuizen weer dienstverlenende instellingen die hun pijlen moeten richten op het helpen van mensen met medische problemen.

Zolang een arts meer geld krijgt voor het uitvoeren van een (vaak overbodige) borstvergroting dan voor het verwijderen van een blindedarm, zal die arts de kosten voor zorg (al dan niet bewust) blijven verhogen.