Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 15, 2016

Wat is beter voor de wereld: communiceren of stilzwijgen?

Natuurlijk kan ik gezellig schrijven over mijn kat, de katten van mijn vriendin, onze goudvissen en vertellen hoe leuk het is op het werk. Maar ook negatieve dingen zitten wel eens in mijn hoofd. En die willen er wel eens uit. Ook daar gebruik ik dit weblog voor.

Niet zozeer om zaken van mij af te schrijven maar ook in de hoop dat ik een heel klein steentje kan bijdragen aan een langzame verandering in mentaliteit bij burgers, politici, zakenlui, kunstenaars en andere mensen. Een mentaliteitsverandering ten goede, welteverstaan.

Daar ligt niet alleen een taak voor de politiek maar ook voor ouders, leraren en mensen als u en ik. Denk ik. Wat denkt u: is het met anderen communiceren een goede manier om zaken te veranderen of is niets doen en hopen dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen een betere manier om te zorgen dat wij op een dag in een fijnere wereld leven?

Overigens: dat communiceren hoeft natuurlijk niet alleen via een weblog en/of andere sociale media maar kan op heel veel verschillende manieren: in het gezin, met de buren, op de markt of op het werk; via ingezonden stukken in de krant tot het maken en laten zien van kunst, op de sportclub of hoe dan ook.

Natuurlijk kunnen wij onze afschuw uiten over het feit dat er ergens iemand vermoord is maar niemand lijkt het erg te vinden dat er elke dag 15.000 kinderen sterven. Gewoon, van de honger. Alsof dat niet erg is. http://www.globalincome.org/Nederlands/Feiten.html


 'De dood van één man is een tragedie,
de dood van miljoenen een statistiek.'

Kortweg: waar is de wereld meer mee gebaat, met communicatie of met stilzwijgen?

Hier is A Message to you, Rudy van The Specials
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.