Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 03, 2013

Vluchten

Dinsdag waren wij uit eten, woensdag werkte ik een paar uurtjes extra op kantoor en donderdagavond hadden wij vrienden te eten. Donderdagmiddag wilde ik een zieke buurvrouw in het ziekenhuis opzoeken maar helaas ging de tram niet vanwege een storing. Vrijdag mocht ik lesobject zijn op een basisschool in het kader van lessen over vooroordelen. Erg vermakelijk!

Op een vermakelijk feestje vrijdag kwam ik nog een dame tegen met wie ik een paar jaar geleden samen werkte in Monaco. Tsja, het Nederlandse wereldje van entertainment is niet zo heel erg groot.

Zaterdag waren mijn vriendin en ik te vinden in de leukste winkelstraat van Nederland: de Haarlemmerstraat.  Wij bezochten daar kijkschijfjeswinkel Silverscreen, een winkel met authentieke jaren '70 huishoud produkten, een kaaswinkel en twee designwinkels. Op de terugweg naar huis kochten wij een verjaarsadeautje bij De Zoutkamer in de Spaarndammerbuurt.

Zaterdagavond waren wij te gast op twee verschillende verjaardagsfeestjes op twee verschillende lokaties en vandaag stonden wij met een kraampje (en met m'n dochter en met regelmatige visite) op de maandelijkse Sunday Market, spullen te verkopen van Rataplan Design.

Wij sloten het weekend af met een etentje in een lokale pizzeria, bedankten mijn zoon voor zijn hulp met het opbouwen en afbreken van de kraam en ontvingen als klap op de vuurpijl een verhuisdoos vol met boeken van de buren!

En zo gaat dat: de één zit op kantoor en anderen werken als entertainer of als importeur van sloophouten meubelen, bamboe en gerecycled plastic producten. Zo probeert iedereen op zijn of haar eigen manier een inkomen te verwerven.

Uit cijfers blijkt dat de meeste jongeren een lager inkomen hebben dan de meeste ouderen. De conclusie lijkt dus gerechtvaardigd dat de meeste ouderen het helemaal niet zo slecht hebben. Volgens veel van diezelfde ouderen is dat overigens die jongeren hun eigen schuld. Moeten ze maar niet zo lui zijn en werken voor hun geld!

Daarbij vergetend dat zij soms zelf nooit gewerkt hebben ('Maar huishouden doen en kinderen opvoeden is óók zwaar hoor!') en al jaren teren op het goede pensioen van hun man zaliger.

U leest het: ook ik weet iets af van vooroordelen...;-)

Neem nu het volgende voorbeeld: ik loop rustig op de stoep mij met m'n eigen zaken te bemoeien, word ik bijna geraakt door een scooter die heel hard (op de stoep dus!) de bocht om komt scheuren en word ik bovendien uitgescholden omdat ik niet zou opletten.

Heel veel mensen denken nu dat het hier een Marokkaanse islamitische jongeman betrof in een jas met bontkraag. Nou, niet dus. Het heerschap was dik in de dertig, blank en droeg een ouderwets leren jack.

Volgens de theorie 'het lijkt Marokkaans dus zal wel een Moslim zijn' was deze man als blanke westerling 'dus' een Christen.

Hoe het afliep? Simpel: ik was op het betreffende moment in een boze bui dus ik hoefde hem maar aan te kijken om hem verschrikt te laten vluchten.