Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 26, 2009

Kerstavond

Boek nummer 28 van dit jaar was "American Gods", een machtig epos over archaïsche en moderne goden van de hand van Neil Gaiman. Volgens eigen zeggen werd hij tijdens het schrijven geholpen door een andere favoriete schrijver van me: Terry Pratchett.

Een "verhaaltje op vrijdag" heeft U deze week van mij gemist. Ik zal U vertellen waarom: Het gaat U niets aan...nee hoor...Donderdag waren m'n zoon en ik bij een etentje dat werd gegeven door vrienden van ons. Het leek bijkans een reünie van mensen die aan de wieg stonden van het internet in Nederland, zoveel "Hippies from Hell" waren er aanwezig! Het eten was overheerlijk en het werd zo gezellig dat ik pas tegen twee uur 's nachts in bed lag.

De dag erna was er een uitgebreide lunch bij m'n moeder waar ondermeer ook m'n broer bij was. Ik kon bij hem en z'n gezin overnachten zodat ik vanmorgen de eerste gast was op zijn vijftigste verjaarsviering. Ook daar vandaag heerlijk gegeten. Bovendien was het een leuke gewaarwording om even bij te kletsen met onder andere de dame die ruim dertig jaar terug onze buurvrouw was in dat deel van Amsterdam dat bekend staat als Geuzenveld en vermoedelijk eerdaags opgaat in het grotere stadsdeel West.

U begrijpt dat ik niet al te veel tijd had om virtueel sociaal te zijn. Daarom dus geen "Verhaaltje op Vrijdag" en zelfs geen foto's op één van m'n andere blogs in het kader van Skywatch Friday. U krijgt van mij nog wel even het antwoord van de overheid op mijn opmerking dat van alle landen ter wereld uitsluitend Zimbabwe slechter scoort dan Nederland waar het gaat om transparantie en openheid van het overheidsapparaat. Onvoorstelbaar dat er zo ontwijkend wordt geantwoord op een vraag over de Wet Openbaarheid van Bestuur! Op hun antwoord stelde ik maar meteen weer een nieuwe vraag...*Evil grin*.

Wellicht begrijpt U dat ik nu even geen zin heb om foto's van m'n camera over te zetten, ze eventueel een beetje te bewerken en vervolgens hier te plaatsen.

We geven maar de schuld aan de eindejaarsdrukte...

Op het einde van het jaar is dan toch het nieuws officiëel: De kredietcrisis is voorbij! Mensen gaven meer aan malaria dan vorig jaar. Mensen kochten meer sinterklaas- en kerstcadeaus dan vorig jaar. Mensen boekten meer vakanties dan vorig jaar. Mensen bestelden meer vuurwerk dan vorig jaar en iets meer mensen hebben meer vrije tijd doordat zij werkloos zijn geraakt. Minder dan 1 op de tien leden van de beroepsbevolking zit zonder baan en dat valt natuurlijk hartstikke mee. Niet voor die ene op de 10 natuurlijk maar het percentage (8,75) blijft onder het Europees gemiddelde liggen (ruim 11 procent).

Al met al doen wij het in ons landje lang niet slecht.

Bij deze spreek ik de wens uit dat een ieder een fijne, harmonieuze kerst heeft gehad (al zal de kerstmaaltijd voor sommige kalkoenen niet zo gezellig zijn geweest...) en wil ik hen bedanken die de tijd en moeite hebben genomen op mijn vorige stukje te reageren. Wie dat wenselijk acht: er staan nog meer liedjes van mij en de buurvrouw op Youtube.

Verder wens ik U een fijne tweede Kerstavond!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Rafael Caldera, dat van Marcus Bakker, dat van nijlpaard Tanja en dat van Vic Chesnutt en Yves Rocher

Deel dit bericht