Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 22, 2010

Zaak

Gisteren kwam er nog een buurman op visite nadat ik een andere buurman op straat had gesproken en later op de avond een tante van een buurvrouw. Vandaag had ik een buurvrouw in huis en sprak ik op straat met weer een andere buurvrouw.

Sommige van mijn buren vallen onder de kwalificatie "buitenlanders". Wat eigenlijk gewoon onzin is want "puurbloed" mensen bestaan helemaal niet. Vaak hoeft U niet eens verder terug dan tot Uw grootouders om erachter te komen dat U helegaar niet 100% Belg of Hollander bent.

En hoezo: Last van "buitenlanders"?

Wij hebben indertijd hun (groot)ouders naar Nederland gehaald omdat wij onszelf te goed vonden om voor drie gulden per uur aan de lopende band te gaan staan. Wij weigerden ons te verlagen om onze eigen rotzooi op te ruimen en haalden vuilnismannen uit andere landen.

De Turken en Marokkanen die wij overhaalden hierheen te komen waren niet te lui om de handen uit de mouwen te steken en een deel van hun loon af te staan zodat het pensioen van onze ouders betaald kon worden.

Zij deden letterlijk ons vuile werk opdat wij konden genieten van de voordelen van de welvaartsstaat.

Nu is het afgelopen met de pret en met de laatste stuiptrekkingen van en demissionair kabinet vallen de klappen voor de burgers. Hard. Geen Pil of rollator meer in het ziekenfonds; kinderopvang wordt flink duurder en nog zo wat maatregelen. De enige groep burgers die wordt ontzien is die burger met een huis van meer dan 350.000 en/of meer dan anderhalf miljoen op de bankrekening. (Er zitten opvallend veel ex-ministers in die categorie maar dat terzijde).

Natuurlijk maak ik mij daar een beetje boos over maar liever dan met slaan verbruik ik die negatieve energie om brieven te schrijven. Zo schreef ik vandaag aan ABNAmro waarom zij niet een deel van al die miljarden die zij van de overheid (en dus van de burger) "leenden" (men was nooit van plan die lening af te lossen en Wouter Bos wist dat) willen gebruiken om het tekort in de zorg (een miezerige 1,4 miljard. Een schijntje vergeleken met de 38 miljard dat men kreeg om de bank te behoeden voor het zelfveroorzaakte faillisement) aan te vullen.

Ook vroeg ik demissionair minister Klink waarom hij zijn reeks impopulaire maatregelen niet bekendmaakte vóór de Tweede Kamerverkiezingen maar daarna. Inderdaad suggereerde ik dat dat misschien wel was vanuit electoraal gunstig oogpunt.

Intussen heeft André Rouvoet mijn vraag beantwoord over waarom hij pas op 11 juni bekendmaakte dat hij de kosten voor kinderopvang wil verhogen en niet voor 9 juni. Hij ontweek mijn vraag als een ware politicus. Zie het een beetje als de vraag:"Waarom drukt een vrouw met haar duim op de stopknop in de bus en een man met zijn wijsvinger?" om dan als antwoord te krijgen:""Om de bus te laten stoppen bij de eerstvolgende halte." Nietszeggend maar wél waar.

Wat ook waar is is dat ik wat meer tijd aan mijzelf moet leren besteden. Dat hoorde ik vanmorgen van mijn coach die mij erop wees dat het allemaal heel leuk en fijn is om anderen te helpen en vrijwilligerswerk te doen en zo. Zij vertelde dat zij kon begrijpen dat ik het niet kan laten om buurvrouwen zwanger te maken te spreken. Maar dat is niet zo handig als je tegelijkertijd bezig bent met het opzetten van je eigen zaak.

Deel dit stukje