Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 21, 2011

Leeg


Vrijdag had ik een paar uurtjes overleg betreffende een stichting waar ik vrijwilliger voor ben (Stichting HIOB: http://www.hiob.nl); iemand gaat zich bezig houden met het verbeteren van de website, een ander gaat hard zoeken naar een pand en zo verder. Wij kunnen nog wat fondsen gebruiken dus als u zich toevallig geroepen voelt...het rekening-nummer staat op de site...;-)

Zaterdag pleegde ik overleg in verband met twee Halloween-feesten waar ik aan mag meewerken en ging ik naar het afscheidsfeestje van een vriend die gaat emigreren. Toevallig was er ook een oud-collega van mij én iemand waarmee ik al zeker tien jaar samen op een e-mail discussielijst sta en met wie ik diverse e-mail-wisselingen heb gehad. Maar ontmoet hadden we elkaar nog nooit. Al hebben wij gemeenschappelijke vrienden.

Vandaag sta ik op het allereerste Burlesque-feest in Haarlem ooit, in café Kokonoches bij de Grote Markt. De deuren gaan open om 16.00uur en de eerste show is om 19:00uur. Misschien dat u in de krant leest hoe het was...

Aan de krantenkoppen kun je vaak al van alles aflezen. Als er bijvoorbeeld staat "Jongeren slaan grafstenen stuk" weet je meteen dat het gaat om blanke jongens...Als het namelijk meiden waren geweest (en ja, die doen ook stoute dingen), dan wordt dat specifiek gezegd. En gaat het om jongens waarvan de grootouders in Marokko zijn geboren dan staat er in de kop "Weer grafschennis gepleegd door Marokkaanse jongeren". Zo doen de media mee aan de grootste hobby van de Grote Gedoger: het zaaien van haat en tweespalt.

De vaste lezer weet dat ik graag mensen aan het zelfstandig denken zet. Vind ik gewoon leuk om te doen. Daarbij maak ik gebruik van argumenten, sarcasme en overige humor. En soms ben ik gewoon een beetje bot. Heb inmiddels wel gemerkt dat wanneer je op een weblog veel nuances aanbrengt dat zelden leidt tot meer reacties dan "Vind ik ook!" en "Helemaal met je eens!". Natuurlijk is het voor het ego leuk om steeds maar gelijk te krijgen maar zo kom ik zelf ook niet verder. Ik leer graag van anderen.

Vandaar dus dat mijn opmerkingen af en toe wat gechargeerd zijn. Ofwel: soms zet ik een mening erg zwart/wit neer. Vooral om discussies te krijgen want alleen met écht praten komen we nader tot elkaar. Vind ik.

Via direkte boodschappen (DM, ofwel "Direct Message") communiceer ik ook wel eens via  Twitter. Zo vroeg ik ooit een PVV-stemmer iemand om nu eens met argumenten te komen voor zijn beweringen. Daarop kreeg ik toegesnauwd dat ik nu niet met dure woorden moest komen...

Tsja, sommigen zouden nog zakken voor een IQ-test...;-)

Niet voor niets staan dan ook sommige PVV-stemmers "followers" bij mij in het linkenlijstje "funny" en niet onder "politiek". Mijn volgers-lijstje "Niet anonieme PVV-aanhangers" is overigens nog steeds leeg.