Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 24, 2012

Belanden


Onderweg naar huis sprak ik vandaag nog even een buurman en m'n zoon's karateleraar. Ik was bij vrienden geweest voor een kopje thee, had m'n eerste basgitaar-les gepland en was dientengevolge in een prettige stemming. Daar heb ik de laatste tijd wel vaker 'last' van.

Dezer dagen doe ik het rustig aan; opruimen, toiletpot schoonmaken en meer huishoudklusjes daargelaten. Intussen een artikel geschreven voor Amsterdam Centraal (hier te lezen) en een debiteur gedreigd met incasso-maatregelen. Wilt u lezen wat voor soort brief ik dan stuur? Daar kunt u achterkomen door op deze link te klikken.

Verder veel bezig geweest met m'n administratie en ook tijd doorgebracht met m'n vriendin. Zo nuttigden wij het avondeten gisteravond in het park en genoten van een prachtige oranjegekleurde ondergaande zon. Het is maar goed dat er zo veel luchtvervuiling is, anders zouden die kleuren van de ondergaande zon lang niet zo mooi en veelzijdig zijn!

Kijk, zo 'heb elluk nadeel se voordeel' om met een bekende Amsterdamse goeroe te spreken...;-)

Hoe leuk het ook is, dat eigen baas zijn (geen verantwoording te hoeven afleggen, je eigen tijd grotendeels indelen), qua inkomen houdt het nog niet over. Gelukkig hoef ik ook niet rijk te worden. Dat ben ik namelijk in feite al vanwege een goede gezondheid en mensen om mij heen om van te houden. En wat zou ik ook moeten met heel veel geld?

Veel mensen roepen dan iets als: 'Dan maak ik een wereldreis en koop ergens een huisje aan het strand, geef een groot feest voor al m'n vrienden en koop een nieuwe auto voor m'n ouders.' Wat zou u doen als u opeens heel veel geld zou hebben?

Mocht het mij per ongeluk overkomen dat ik over onnoemelijk veel geld beschik dan pak ik het als volgt aan: ik koop een fabriek die Dora-ijsjes produceert. Vervolgens sponsor ik een Formule 1-team. Dan laat ik een of andere hele stoere coereur voor mijn 'stal' uitkomen die ik dan ook laat figureren in een (verplicht vanwege het sponsor-contract!) reclamespotje. Ziet u het voor zich?

Men ziet een race-circuit. Bolides staan met brullende motoren aan de startlijn. De camera zoomt in op de eerste in de rij: een zuurstok-rose wagen met het lieflijke gezichtje van stripfiguurtje Dora op de zijkant en een bestuurder die een likje neemt van een ijsje in de kleur van zijn wagen. 'Sinds ik Dora-ijsjes lik sta ik altijd pole-position.'

Het licht springt op groen, de auto's scheuren er vandoor...een hand wordt uit de voorste wagen gestoken en we zien een snelle polsbeweging. In slow motion zien wij een leeg ijsstokje met een paar sierlijke salto's netjes in een langs de kant geplaatste prullenbak belanden...

P.s. Morgen is Towelday!