Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 01, 2018

Wij zijn raar

Wij mensen zijn maar raar. Gemiddeld gesproken dan. u en ik uiteraard niet...

Zo zeggen wij dat 2 miljard christenen 'natuurlijk niet' allemaal hetzelfde denken maar dat 1,6 miljard moslims 'natuurlijk wel' allemaal hetzelfde denken.

Wij spreken gerust van 'de homogemeenschap' maar vinden het idee van 'de heterogemeenschap' volkomen absurd. Alle mensen zijn per individu verschillend 'maar alle vrouwen/negers/joden/gehandicapten...'

Wij zeggen dat er niet voldoende voedsel is voor iedereen op de wereld maar gooien zelf 30 procent van al ons geproduceerde voedsel weg nog voor het in de supermarkt ligt. En na aanschaf gooien consumenten gezamenlijk nog eens vele tonnen aan prima voedsel weg. Gewoon, omdat wij meer hebben gekocht dan wij op kunnen eten of achteraf 'trek hebben in iets anders'.

Wij houden van dieren maar tegelijkertijd interesseert het ons nauwelijks waar het lapje vlees op ons bord vandaan komt. Wij spreken schande van een hond die in een hete auto wordt achtergelaten maar bij 82 varkens die langzaam stikken in een oververhitte vrachtwagen denken wij eerder aan een stukje spek.

Wij willen graag een partner die volledig zijn/haar eigen gang gaat en zeer zelfstandig is maar die tegelijkertijd 24 uur per dag voor ons klaarstaat. Wij krijgen de kriebels van een partner die ons voortdurend aanvoelt en aan zichzelf voorbijgaat door steeds alleen onze noden en wensen te vervullen. En zouden graag een partner hebben die zich meer met ons dan met zichzelf bezighoudt.

Wij willen graag meer vrije tijd en wanneer wij die eenmaal hebben plaatsen wij op Facebook het bericht: 'Weet iemand misschien iets leuks te doen?'

Wanneer anderen in nood zijn zeggen wij: 'Iedereen moet zijn problemen zelf oplossen.' Wanneer wij zelf hulp nodig hebben gaan wij er van uit dat anderen ons wel even belangeloos zullen helpen.

Bovenstaande geldt natuurlijk niet voor iedereen en niet in elke situatie. Maar mij valt het wel eens op dat mensen vaak erg dubbel zijn in hun beweringen.

Kortom: mensen zijn raar.In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/