Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 09, 2015

Vrijheid van Belediging

Er zijn in ons vrije, democratische land mensen die vinden dat artikel 1 van de Grondwet niet voor iedereen geldt. Die mensen doen dus actief aan discriminatie en zouden - op basis van onze zo geliefde Grondwet - gerechtelijk vervolgd moeten worden. Dat geldt dus onder meer voor de heer Halbe Zijlstra, voorman van de VVD. Deze meneer wil meer geld voor 'Defensie' ('Newspeak' voor oorlogstuig) om landen als Syrië te bombarderen. (Nederland levert rechtstreeks wapens aan Saoedi Arabië dat met die wapens Assad steunt. Tevens steunt Nederland de rebellen die tegen Assad strijden. IS strijdt tegen Assad. Doet u het rekensommetje maar.) De mensen die dan het land uitvluchten dat beletten en zij die het - ondanks alle ontberingen - wél lukt om ons geweldige land te bereiken anders behandelen dan volgens de Grondwet zou moeten.

"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Natuurlijk is de VVD niet de enige partij die graag polariseert en wetten aan de laars lapt. Polariseren gebeurt vooral door uitwassen als GeenStijl, een volle dochter van media gigant De Telegraaf. Artikelen met niet tot hooguit slecht onderbouwde 'feiten' met de bedoeling te polariseren en die de redactie van De Krant van Ingeslapen Nederland niet durft te publiceren omdat het dan - volkomen terecht - een flinke rechtszaak aan de broek krijgt wegens haatzaaien, aanzetten tot geweld en racisme. Bovendien een boete van de Vereniging voor Journalistiek wegens het niet toepassen van hoor- en wederhoor en het presenteren van halve waarheden als 'feiten.' Maar er is hoop! Een fervente aanhanger van de site heeft doelbewust en goed onderbouwd afscheid genomen van zijn verleden als 'reaguurder':
PVV

Speciaal voor anonieme PVV-stemmers (hé, een pleonasme!) hier een record dat de partij van de heer Wilders in handen heeft: het hoogste aantal verbroken verkiezingsbeloftes. http://time2wakeup.me/nederland-wordt-door-wilders-misleid/

U denkt dat de PVV opkomt voor ouderen? Mis.
U denkt dat de PVV tegen achterkamertjespolitiek is? Mis.
U denkt dat de PVV voor transparantie is? Mis.
U denkt dat de PVV opkomt voor jongeren? Mis.
U denkt dat de PVV opkomt voor dieren? Mis.
U denkt dat de PVV opkomt voor 'de gewone man'? Mis.
U denkt dat de PVV tegen meer bemoeienis van 'Brussel' is? Mis.
U denkt dat de PVV opkomt voor u? Mis.
Tenzij u een politicus bent met een jaarinkomen van tweemaal modaal of meer.
In de praktijk komt de heer Wilders dus uitsluitend op voor de belangen van de heer Wilders.

Natuurlijk, in het verkiezingsprogramma (Hier hun site: http://www.pvv.nl/ . U zoekt het knopje 'lid worden'? Jammer, dat bestaat niet. Geert wil namelijk niet dat u lid wordt. Leden krijgen namelijk inspraak en daar is hij tegen.) staan de meest geweldige beloftes. Maar lees maar eens het overzicht waar ik hierboven naar verwijs om te kijken naar het daadwerkelijke stemgedrag van de PVV-kamerleden. Als u een link heeft naar een artikel dat deze feiten weerlegt...ik ben benieuwd!

(En ja, ook andere partijen verbreken verkiezingsbeloftes maar echt lang niet zo veel en vaak als de PVV. Mag ik u uitdagen het tegendeel aan te tonen?)

Is Geert Wilders trouwens een fascist? U mag zelf beslissen nadat ik u deze criteria heb voorgelegd:

- Een fascist is een alleenheerser: uitsluitend zijn woord is geldig. Tegenspraak wordt niet geduld.
-Een fascist is tegen democratie: hij is alleenheerser van een partij waar anderen geen - of slechts op papier - überhaupt lid van mogen zijn.
-Een fascist is anti communistisch, anti links (en wanneer het zo uitkomt anti rechts) en zeer etnisch nationalistisch.
-Een fascist gebruikt (dreigen met) geweld, propaganda en censuur om zijn ideologie te waarborgen.
-Een fascist stelt het collectief boven het individu.
-Een fascist hangt sterk op tradities
-Een fascist acht de eigen cultuur superieur aan alle andere culturen.
-Een fascist is vaak ook racist: het eigen volk is immers 'beter' dan andere volkeren.

Dictatuur

Terwijl wij in Nederland een paar mensen hebben rondlopen die graag de zaken op de spits drijven (dat doe ik ook graag! Maar met de beste bedoelingen, hoor!) bestaat er een regering die claimt het beste met de wereld voor te hebben maar die in de praktijk hele andere dingen doet. Waarom strijdt de VS (en haar wereldwijde bondgenoten, waaronder Nederland en België!) eigenlijk niet tegen één van de wreedste dictaturen ter wereld: de regering van Saoedi-Arabië? Waarschijnlijk hierom: 'Wij moeten hardhandig optreden tegen elke dictatuur! Behalve wanneer wij er veel geld aan kunnen verdienen. Dan treedt het adagium in werking: 'Wij willen niet ingrijpen in binnenlandse aangelegenheden.'

Generaliseren

Natuurlijk zijn mijn stukjes generaliserend. Anders zouden ze nóg langer worden. 'Ik vind dat dit zo is maar dat hoeft u natuurlijk niet te vinden want tenzij u eventueel zou kunnen bevroeden dat...'
Hoewel ik de wijsheid niet in pacht heb ben ik wel bekend met een aantal vaststellingen. 

Brutaal

Bijvoorbeeld: een kantoor van de gemeentelijke dienst die uitkeringen verzorgt heeft een beveiliging die niet heel veel voorstelt. Loop recht op één van de beveiligers af, zeg 'Goedemorgen!' en loop gewoon door naar de lift naar een willekeurige verdieping, een willekeurige lege kamer binnen en bekijk rustig de niet afgesloten laptop die er op het bureau staat. Het is dat ik niet erg brutaal ben...

Journalistiek

Verder zijn mijn stukjes niet journalistiek verantwoord. Ik ben namelijk geen journalist maar een mens. Zoals u. Met vooroordelen. En gedachtes en herinneringen. En een mening. Maar niet altijd. Soms vind ik namelijk niets. Gewoon omdat ik er te weinig van weet.

Vrijheid

Wanneer je een mening hebt over iemand's moeder en een varken en die mening niet voor je houdt, waarom ben je dan verbaasd dat iemand kwaad wordt? Gebruik maken van vrijheid van meningsuiting heeft consequenties en wordt nogal eens verward met vrijheid van beledigen.

Een lied over woorden. Tom Tom Club met 'Wordy Rappinghood'. Geniet ervan en swing rustig mee!


En een oproep tot slot: Par abuis publiceerde ik onlangs (goed dan: gisteren) twee stukjes op één dag. Mag ik u uitnodigen daarom alsnog mijn kattenlog te bekijken en becommentariëren?

Plaatjes en filmpjes zijn via Facebook niet te zien. Noch zijn links in mijn stukjes via Facebook aanklikbaar. Graag nodig ik Facebook-lezers uit de link aan te klikken naar het oorspronkelijke stuk. 

Deel dit bericht