Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 11, 2022

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat soms een mysterie wordt opgelost maar ook dat sommige mysterieën dat nog een tijdje zullen blijven. 'Het Antikythera mechanisme' werd zo'n 100 jaar geleden gevonden in het wrak van een schip dat ongeveer 100 jaar voor het begin van onze jaartelling 'Blub!' deed. Wat leek op weinig meer dan een vreemd gevormd blok koper bleek een verre voorloper van de eerste mechanische klok die officieel - volgens onze *ahem* 'moderne' geschiedenis rond het jaar 1400 werd uitgevonden. Met het verschil dat het uurwerk dat 1500 jaar eerder was gefabriekt vele malen accurater was én vele malen kleiner. Ter vergelijking:


Gebouwd rond 100 V.C. Ruwweg 13 centimeter in doorsnede.
Uren, maan- en zonstanden, kon de standen voorspellen
van de toen 5 bekende planeten én gaf aan wanneer het tijd was voor de volgende Olympische Spelen.


Gebouwd (door Nederlanders) in 1386. Een heel stuk groter.
En kon alleen de hele uren aangeven.

Met de modernste (röntgen)technieken weten wij pas sinds kort dat de oude Grieken wetenschappelijk gezien veel verder vooruit waren dat tot eerst gedacht. Maar het Voynich manuscript blijft vooralsnog in raadselen gehuld. Hier wat meer informatie:


Zwarte Vlek overleed helaas vorig jaar oktober maar hiet is goed te zien hoe hij aan zijn naam kwam:


Deze lolcat gaat over normen en waarden:

'Je wilt dat 'zij' zich aan onze normen en waarden houden? 
Goed, noem er eens drie.'


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. 
http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer