Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 16, 2010

God (Een verhaaltje)

Trots keken haar moeder en oma toe hoe zij zich ontkleedde. Hij had hen een plaatsje met goed uitzicht bezorgd opdat zij hun nageslacht konden bewonderen.

Dat stond met veel uitstraling te doen waar zij al jaren op wachtte om te mogen doen. Nu zij eindelijk 18 was kwam haar droom uit: nu mocht zij eindelijk strippen!

Toen hij haar weer zag was dat op een ander feest en zag zij er oogverblindend uit. Een wit bontje gedrapeerd rond haar frele schouders en een kapsel met bijpassende make-up dat deed denken aan Marilyn Monroe in haar beste jaren. Maar dan zonder moedervlek.

In het voorbijgaan snoof hij haar geur op en raakte bijna bedwelmd. Zijn gedachten dreven weg op de muziek in zijn hoofd en die anders was dan wat de DJ liet horen.

Deze avond danste zij voor haar genoegen en niet op het toneel. Vanaf zijn plaats bij het raam had hij goed uitzicht op haar bewegingen. Die waren wazig en in slow motion. De tijd stopte voor hem en even waande hij zich 80 jaar in het verleden. De tijden waren toen vol hoop en verwachting. De muziek speelde door maar drong nauwelijks tot hem door want zijn aandacht was bij het spel dat hij speelde.

Zij voelde hem even naar haar kijken en beantwoordde zijn blik met een niet-gespeelde glimlach. Vervolgens keerde zij haar aandacht naar haar gesprekspartner.

Later op de avond sprak hij met haar vriend over God.