Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 12, 2022

Waarom spreken mensen zichzelf tegen?

Geen vijf minuten tijd hebben om te kijken naar de privacy instellingen van het mobieltje maar wel uren besteden aan klagen dat de bedrijven achter de mobieltjes en gebruikte apps hun privacy schenden. 

Mensen houden niet van verandering en willen niet dat alles bij het oude blijft.

Men wil 'stemrecht voor iedereen!' Maar liever niet voor mensen die het niet met hen eens zijn.

Dezelfde mensen die het raar vinden dat je meeleeft met een onbekende op sociale media 'want die ken je niet eens!' huilen wanneer een favoriet soap-karakter iets naars overkomt 'want het is zo zielig'.

================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
================================

Kunst en cultuur moet zichzelf kunnen bedruipen en geen subsidie meer krijgen. Maar buurthuizen en voetbalclubs moeten subsidie krijgen want dat is cultuur.

Mensen die zeer principieel zich niet laten vaccineren. Behalve wanneer zij anders niet naar een concert of op vakantie kunnen.

Ik wil dat je er spijt van hebt maar ik wil je excuses niet.

Regels zijn regels en iedereen moet zich er altijd aan houden! Behalve wanneer ik het vervelende regels vind. Dan hoef ik mij er niet aan te houden.

Roepen dat Nederland het beste land ter wereld is en dan verbaasd zijn dat die uitspraak veel asielzoekers aantrekt.

Roepen dat Nederland het slechtste land ter wereld is maar geen land kunnen aanwijzen waar het beter is om te wonen.

'Het gaat zó goed in Nederland dat asielzoekers nooit meer weg willen en het gaat zó slecht in Nederland dat ik wil emigreren.'

Uren luisteren naar podcasts over samenzweringen maar 'geen tijd' hebben om even iets op te zoeken op Google.

Beweren dat Covid-19 'maar een licht griepje' is (of zelfs helemaal niet bestaat) én beweren dat het een dodelijke ziekte is, uitgevonden door Bill Gates in een geheim Chinees laboratorium in Los Angeles.

Werk je fulltime dan ben je een slechte ouder. Werk je part time dan ben je een profiteur die te weinig bijdraagt aan de maatschappij.

Mensen die hun kinderen laten vaccineren maken zich schuldig aan kindermishandeling en moeten de gevangenis in. Maar als mensen hun kinderen niet laten vaccineren hebben alle ouders de vrijheid om met hun kinderen te doen wat zij willen.

Mensen klagen over hun werk én over hun ontslag.

Mensen zeggen dat je goed moet zorgen voor je immuunsysteem maar hebben er geen moeite mee om dat systeem aan te vallen door te roken en drinken.

Weet u nog een paar aardige tegenstrijdigheden voor mijn jaarlijks overzicht met tegenstrijdigheden volgend jaar?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels