Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 06, 2010

Obesitas

Mooie traditie, dat vieren van de verjaardag van de heilige Sint Nicolaas! In feite was Sinterklaas onze allereerste "troetelturk" (Hij was tenslotte de bisschop van Myra) en daarmee een symbool van de oerdegelijke Hollandse gastvrijheid.

Voor Sinterklaasavond waren de Ferman en ik uitgenodigd bij vriendin Thura die een reuze-gezellig etentje had gepland. Leuk zo'n feestje maar helaas konden wij niet.

Bij de NASA vierde men ook een feestje toen men ontdekte dat er een bacterie op aarde bestaat die kan leven op basis van arseen, iets wat voorheen als onmogelijk werd gezien "want arseen is puur gif". Nu hoorde ik geruchten dat men zelfs op Mars een nieuwe absurde levensvorm heeft ontdekt: de Politicus Non Corruptus, de niet-corrupte politicus.

Zomaar even een geintje tussendoor stemt mij altijd vrolijk.

De feestdagen stemmen altijd wel een beetje triest. Misschien omdat we tijdens het vrolijk zijn soms opeens beseffen dat anderen het minder goed hebben.

Dan is het maar wat goed dat dankzij het huidige kabinet Nederlanders over een paar jaar allemaal even arm zijn, een handjevol politici topmanagers mensen daargelaten.

Het voordeel van de financiele situatie waarin m'n zoon en ik nu verkeren is dat wij alvast kunnen wennen aan het moeten overleven op een paar tientjes per maand na aftrek van vaste lasten.

Maar als het DWI haar fout niet heel snel goed maakt schrijf ik straks een hele dikke vette klachtenbrief; Eentje met obesitas.

Deel dit bericht