Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 22, 2022

Verveling is een enorm probleem

Met de beste wil van de wereld kan ik mij niet herinneren mij ooit verveeld te hebben. Nog geen minuut in mijn leven heb ik mij suf zitten piekeren over de vraag: 'Wat moet ik in hemelsnaam doen met mijn tijd?' Zelfs niet als ik lag te revalideren na een heupoperatie.

================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
===============

Maar ik ken heel veel mensen die zich regelmatig te pletter vervelen. En dus maar voor de vijfde of zesde keer dezelfde Netflix-serie gaan kijken. Alle afleveringen. Alle seizoenen. Of drie keer per dag naar de supermarkt gaan 'want misschien ligt er nu iets in de schappen wat er een paar uur geleden niet lag en het is altijd leuk om even met die aardige vakkenvuller te kletsen'. 

Sommigen vervelen zich zó erg dat zij letterlijk gek worden. Anderen kunnen hen dan van alles wijs maken en eenvoudig hun paranoïa voeden. Met soms levensgevaarlijke consequenties.
Al zijn hun ideeën meestal alleen maar lachwekkend, gelukkig.

Heel veel mensen in Nederland vervelen zich ongans. Ik ben daar niet één van. Er zijn zelfs mensen die 's avonds vroeg naar bed gaan, simpelweg omdat zij niet weten wat anders te doen. Blijkbaar lezen zij niet, bezoeken zij geen vrienden, doen zij niet aan breien en hebben zij ook geen andere hobby's.

Gek genoeg hebben mensen opeens 'geen tijd' wanneer je antwoordt 'Ik heb nog wel een klusje voor je te doen' op hun op sociale media gestelde vraag: 'Ik verveel mij. Weet iemand nog een leuke serie voor mij te kijken op Netflix?'

Opvallend genoeg zijn mensen die zich vervelen ook eenzaam. En gaan dan in gesprek met onbekenden via sociale media. Om 'gehoord en gezien' te worden plaatsen zij dan vaak provocatieve uitspraken. Dat trollen weten dat zij ongelijk hebben is te zien omdat zij vaak beginnen te schelden zodra zij geen argumenten meer hebben.  Alleen mensen die weten dat zij ongelijk hebben, doen aan schelden in plaats van argumenteren. Net zo lang tot zij uit de kroeg of van een sociale media platform worden geweerd.


Trollen zijn doorgaans mensen die denken dat zij niets beters te doen hebben dan anderen lastigvallen. Hoewel ik medelijden heb met hen, vind ik hen vooral irritant; zij zijn zelden voor rede vatbaar maar verlangen naar aandacht. Een enkele keer ben ik bereid hen die te geven. Vooral uit medelijden. Maar misschien moest ik daar maar eens mee stoppen want mensen helpen die geen hulp willen is onbegonnen werk.

Misschien hebben wij het wel gewoon te goed in Nederland en België. Het valt namelijk op dat inwoners van landen waar mensen het minder goed hebben zich een stuk minder vaak vervelen. Daar is men gewoon vooral bezig met overleven.

Verveelt u zich wel eens en hoe gaat u om met mensen uit uw omgeving die zich vervelen?