Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 30, 2011

Afgeschaft

Leuk, die automatische spellingcontrole. NOT. Zo typte ik laatst "produktie" en maakte het apparaat er "prostitué" van. En bij het swypen van de naam van een vroegere minnares verscheen vanzelf het woord "nymfomane". Maar zo heette zij echt niet!

De mensen die hier achter zitten mogen van mij ontslagen worden en dan húp de bijstand in om vervolgens verplicht te werk worden gesteld op basisscholen als assistent van juf of meester om kinderen te helpen spellen. Wat toch niet zo heel moeilijk is...k-i-n-d-...

Gek genoeg zijn het vooral degenen die een inkomen hebben van tweemaal modaal of meer (en er dus dankzij het huidige én de laatste kabinetten als enige bevolkingsgroep financieel op vooruit zijn gegaan) die vinden dat dwangarbeid werken met behoud van uitkering moet worden (her)ingevoerd.

Werken prima. Maar dan wel voor een redelijk normaal salaris. Anders heet het namelijk slavernij en dat is al een tijdje geleden afgeschaft.