Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 15, 2009

Onbegrijpelijk

Laatst zag ik weer zo'n groepje mensen dat er genoegen in schept om anderen uit te lachen. Vaak zijn bijvoorbeeld mensen met het syndroom van Down mikpunt van dit soort gasten. Toch wel vreemd, want terwijl mensen met Down vaak van nature alles mooi en iedereen lief vinden betalen de raddraaiers 5 euro per stuk (of meer!) voor pilletjes op dure feesten (80 euro entree schijnt normaal te zijn) om hetzelfde effect te bereiken en zich dus eigenlijk "als een mongool" te gedragen...

Hoe komt een mens eigenlijk aan zo'n overpeinzing als bovenstaand? Persoonlijk wijt ik het aan de alcohol die gisteravond laat werd genuttigd tijdens het spontane feestje te mijner ere. Dat ontstond door het onverwacht langskomen van twee buurvrouwen, een buurman en een vriend van één van hen. Een buurvrouw had haar gitaar mee en zodoende was er live-muziek, gespeeld door haar en ondergetekende. M'n arme zoon lag in de kamer ernaast mee te "genieten" maar kon gelukkig een beetje uitslapen omdat hij vandaag de eerste twee lesuren vrij was.

De mensen die kranten op spelfouten controleren voordat die naar de drukker gaan zijn al veel langer vrij, zo blijkt ondermeer uit de krantekop "Levenslang voor voorbeiden aanslag" die -met uitzondering van De Volkrant- waarlijk alle geschreven media klakkeloos hebben overgenomen van het ANP (Met dank aan ErwinM). Toch moeten deze overschrijvers en liefhebbers van de toetsencombinatie [Ctrl C], [Ctrl V] worden gered want "kranten zijn onderdeel van de Nederlandsche cultuur en een eeuwenoude traditie". Aldus Blonde Geert, een aantal van zijn vazalen en een stuk of wat meelopers.

Zakkenrollerij is ook een eeuwenoude Nederlandsche traditie. Nog uit de tijd dat deze lieden "beurzensnijders" werden genoemd. De traditie is zelfs ouder dan kranten drukken maar toch willen politici de ene "traditie" wél in stand houden maar die oudere niet. Onbegrijpelijk...

De link van vandaag is naar een vers gevonden weblog met heerlijke (en levensechte) verhalen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jerry van Rooijen, Patrick Swayze, Norman Borlaug en Jan Willem Masman

Deel dit bericht