Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 11, 2011

Koffietijd

Vrijdag lekker gegeten bij mams. Gisterochtend vroeg de deur uit voor een hoelahoep-workshop in Breda (check http://www.hoopdance.nl!) om daarna als kerstelf mee te lopen in de plaatselijke optocht en de nacht doorgebracht bij vriend Erwin. Gezellig!

Vanmiddag om half drie thuisgekomen en meteen maar even m'n administratie gedaan. Bovendien opeens overvallen door inspiratie om een stukje toe te voegen aan m'n NaNoWriMo-roman terwijl ik gisteren weer een vers kort verhaaltje toevoegde aan m'n (inmiddels derde) verhalenbundel. M'n schrijfproduktie lijkt maar toe te nemen...

Het aantal overvallen is sterk gedaald. Dat komt vast door het strengere regeringsbeleid. Maar nu komt het mooie: stel dat uit de cijfers was gebleken dat het aantal overvallen is gestegen? Dan had de regering gezegd: 'Dat geeft aan dat het huidig beleid nog niet streng genoeg is.' Elk feitje kan ten eigen gunste worden gebruikt. U kent natuurlijk ook die mensen die graag de woorden uit de Bijbel (of Koran, Thora, etcetera...) uit het verband rukken en in eigen voordeel misbruiken. Dat gebeurt zelfs met kookboeken waar een enkel zinnetje uit wordt gebruikt om de consument op bepaalde gedachten te krijgen.

Zo moeten wij 'gezonder' eten. Leuk idee, hoor. Maar wie gaat dat betalen? Ik was laatst bij een 'Natuurwinkel' waar men het waagde mij vier euro te rekenen voor een half bruin brood. Vier euro! Voor een half brood! Uiteindelijk werd het brood voor mij gekocht door een vriendin en dus kon ik het proberen. Best lekker hoor en 'zelfgemaakt' maar wat zit er in brood dat 'zelfgemaakt' is dat niet zit in fabrieksbrood? Ofwel: hoeveel maakt het uit voor de smaak of het deeg is gekneed met stalen kneedarmen of met blote mensen-armen? U kunt zich bovendien afvragen wat die 'natuurbakker' met z'n handen deed voordat hij die in uw brooddeeg stak. En wat zat er eigenlijk onder zijn nagels? Maar wilt u dat wel weten? Of laat u zich liever voorliegen door mensen die zeggen dat het beter is voor je gezondheid om vier euro te betalen voor een half brood dan 80 cent voor een hele?

Ik zie het nog gebeuren dat onze politiestaat mensen oplegt om het duurdere brood te kopen 'want anders is dat slecht voor hun gezondheid'. Iedereen die wordt betrapt op het kopen van fabrieksbrood moet 60 euro boete betalen. Terwijl de geschiedenis uitwijst dat het verbieden van zaken gewoon niet werkt. Sterker nog: het zet -uitzonderingen daargelaten. Maar ik ken er geen. - alleen maar aan tot het overtreden van regels. Elke ouder die ooit een poging heeft gewaagd een puber iets te verbieden kan dat beamen. Weet u wat: de eerste lezer die komt met een praktijkvoorbeeld uit de eigen omgeving waarbij het bewezen is dat verbieden werkt, krijgt van mij een gesigneerd exemplaar van m'n volgende boek.

'Ja maar, dat brood is tenminste biologisch!' Onzin. Alle stoffen in het universum zijn chemisch. Dat biologisch brood dus ook. En die biologische koe ook. Sterker nog: u bent zèlf een groot vat met chemische stoffen. Echt waar.

Vanavond vermoedelijk echt vroeg m'n bedje in.

Vandaag met zoonlief naar de film en morgenvroeg de trein pakken richting TV-studio's. Kijkt u gezellig mee naar Koffietijd?