Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 29, 2011

Beetje moe...

Kreeg gisteren en vandaag weer een paar aanvragen voor opdrachten binnen waaronder een optreden op een bedrijfsfeest en het geven van een sociale mediatraining aan hulpverleners in de zorg. Erg leuk natuurlijk maar ik kan pas eventueel toezeggen wanneer het restultaat van de casting binnen is...

Gisteren was ik daarvoor naar Engeland. Ik verliet mijn woning op dezelfde tijd waarop ik zaterdagnacht thuiskwam, namelijk om een uurtje of vier. 's Ochtends dus. Of 's nachts, zo u wilt.

In de filmstudio werden mijn maten genomen (en gelukkig niet mijn vrienden)* en mocht ik een stuk tekst voordragen. Op een paardenranche mocht ik laten zien dat ik niet bang ben voor paarden en zelfs enigszins stevig in het zadel kan blijven zitten, mocht de situatie daarom vragen. Bij het rijden bijvoorbeeld...;-)

Verder werden mijn vechtkwaliteiten beoordeeld door een heuse vecht-instructeur die erg tevreden was over vooral mijn voetenwerk. Ook met mijn vermogen om een choreografie te onthouden was het goed gesteld. Toch wel handig wanneer je tegenspeler verwacht dat je hem een linkse hoek geeft dat je hem dan geen uppercut toedient. Bijvoorbeeld.

Al met al was het een bijzonder geslaagde dag en zowel met de paarden alsook met de mensen was het fijn samenwerken. Met ongeveer een week weet ik of ik een rol heb in een volgende grote Hollywood-blockbuster...Ik houd u op de hoogte!

Vanwege het slechte weer boven Engeland en Nederland afgelopen avond en nacht was er veel uitval en vertraging in het vlieg- en treinverkeer. Al met al kwam ik pas rond middernacht op Schiphol aan om te ontdekken dat het lastig werd om verder te gaan met de trein. Gelukkig ging er eentje naar een ander station in Amsterdam. "Dan ben ik in elk geval weer in de bewoonde wereld, al is het ver van mijn eigen buurt", dacht ik.

Helaas bleken verreweg de meeste taxichauffeurs bezet te zijn. Terwijl ik erg nat stond te worden op een lege taxistandplaats werd ik gespot door een schoonmaker wiens dienst erop zat. Hoewel hij zelf aan de andere kant van de stad bleek te wonen en erg moe was bracht hij mij naar huis en weigerde geld te aanvaarden voor zijn hulp. "Ach, ik vind het zelf ook fijn als iemand mij belangeloos helpt en wij komen elkaar vast wel weer tegen, al is het maar na dit leven", was zijn respons...

Een bijzondere jongeman, als je het mij vraagt. En nog allochtoon ook. Toevallig. Net als wij bijna allemaal trouwens, als het aan het nieuwste plannetje van de PVV ligt dat ook mensen van de derde generatie voortaan als allochtoon wil bestempelen. Wie had ooit gedacht dat de PVV zou zorgen voor meer allochtonen in Nederland?

Volgens minister Donner moet elke nieuwe Nederlander straks het Wilhelmus, ons volkslied, uit het hoofd kunnen zingen. Dat blijkt al moeilijk voor rasechte Hollandse voetballers die meestal maar wat mompelen wanneer Oranje op het voetbalveld staat. Voor PVV-aanhangers die moeite hebben met het afmaken van het rijmpje "Er was eens een meisje in Lemmer..." is het vrijwel helemaal niet te doen.

Voor iemand die onze taal niet kent omdat-ie van nature eentje spreekt die duizenden jaren ouder is wordt dat helemaal een ramp. Slim hoor, van Donner. Alsof je mensen vertelt dat ze moeten zwemmen maar niet nat mogen worden. Maar ja, zo trek je wel PVV-stemmers naar je eigen noodlijdende politieke partij...

Vandaag hield ik mij niet bezig met politiek maar met werken op een bedrijfsfeest. De wekker ging vanmorgen om 05.30uur omdat ik zeven uur op lokatie werd verwacht. Althans: vanaf die lokatie vertrok een bus naar de daadwerkelijke lokatie: een landgoed aan de kust.

Het werd een dag die regenachtig begon maar prachtig opklaarde toen de gasten op het feest arriveerden en door m'n collega's en mij werden onderhouden.

De gehuurde bus bracht ons weer terug naar mijn woonplaats en zo zag ik mijn zoon ook weer'ns. Tsja, ik ging weg toen hij nog sliep, kwam thuis toen hij al sliep en ging weer weg toen hij nog sliep...

Morgen in elk geval naar Spijkenisse voor de diploma-uitreiking van mijn peetzoon en wellicht ook nog even naar Arnhem voor een foto-expo. En misschien dan ook nog wel in Amsterdam naar een foto-expo...

Lag er vannacht pas om half drie in en alles bij elkaar heb ik zo'n zeseneenhalf uur geslapen in twee dagen en nachten tijd. U zult begrijpen dat ik het hier nu even bij laat want eerlijk gezegd ben ik best wel een beetje moe...

*De redactie verontschuldigt zich voor deze wel héél flauwe grap...